Lely ønsker at sætte fuld fokus på indendørs staldmekanisering som blandt andet malkerobotter, og vælger derfor at sælge græsmaskine-divisionen til Agco.

- Lely ønsker at fokusere alle sine kræfter på udvikling af robotter og sensorstyring til stalden, og derfor skiller vi os nu af med græsmaskine-divisionen, fortæller Alexander van der Lely, CEO for Lely og tilføjer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Over de sidste 15 år er den indendørs staldmekanisering vokset markant til en succesfuld del af Lely og med store fremtidsmuligheder.

Foruden malkerobotter har Lely også udviklet andre produkter, som primært er baseret på automatision. Produktionen af robotter foregår på nuværende tidspunkt i Maassluis i Holland, Pella i USA samt Leer i Tyskland.

Agco styrker positionen

Martin Richenhagen, CEO for Agco fortæller, at Lelys græsmaskin-program vil styrke Agcos egne græsmaskiner yderligere, selvom maskinerne vil overlappe på flere områder:

Skårlæggere, vendere og river produceres i Maassluis overlapper med Agcos Fella-program, og produktionen vil blive skåret til efter overtagelsen af Agco, og forventningen er, at produktionen vil blive indstillet den 31. marts 2018.

Alle medarbejdere i Holland vil fortsat arbejde under Lely, og de 95 medarbejdere vil arbejde for Agco indtil der findes en løsning i eller uden for virksomheden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fabrikkerne i Tyskland i Wolfenbüttel for pressere og Waldstetten for snittervogne vil blive en del af Agco ligesom alle ansatte vil fortsætte hos Agco. Lelys salgschef, Gijs Scholman fortæller, at fremtiden for medarbejderne i Tyskland ser lys ud, efter de nye ejere vil have langt større fokus på græsmaskierne end Lely har haft indtil nu.