Abonnementsartikel

Medicin med zink bliver brugt i svineproduktionen i stigende grad. Det får overlæge Henrik T. Westh til at råbe vagt i gevær.

Medicin med zink bliver ofte brugt i svineproduktionen.

Nye tal fra Fødevarestyrelsen viser, at forbruget ligger på 525 ton i 2016. Et lille fald i forhold til året før. Alligevel er forbruget steget støt siden 2005, hvor der blev anvendt 128 ton. Det skriver Berlingske.

- Zink er en af de faktorer, der medvirker til, at MRSA har bidt sig fast i svineproduktionen og har den udbredelse, det har, hvor den i stigende grad smitter mennesker,

Henrik T. Westh, overlæge og professor fra MRSA videnscenter ved Region Hovedstaden

Det er, ifølge overlæge og professor Henrik T. Westh fra MRSA videnscenter ved Region Hovedstaden et stort problem. For det øgede zinkforbrug hænger tæt sammen med udbredelsen og udviklingen af MRSA i den danske svineproduktion.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Zink er en af de faktorer, der medvirker til, at MRSA har bidt sig fast i svineproduktionen og har den udbredelse, det har, hvor den i stigende grad smitter mennesker, siger han til Berlingske og fortsætter med at advare om, at zink kan øge risikoen for MRSA-smitte blandt mennesker:

- Hvis man helt stoppede med at bruge antibiotika men ikke samtidig reducerer zink-forbruget, vil det ikke mindske forekomsten af MRSA i svineproduktionen. Det er dybt problematisk, for det øger risikoen for MRSA-smitte blandt mennesker, siger Henrik T. Westh til Berlingske.