21 unge mellem 12 og 20 år mødte lørdag morgen op på Bygholm Landbrugsskole med computer under armen og fokus rettet mod de næste 24 timer. De havde nemlig valgt at deltage i Bygholms Farming Simulator maraton-event.

Samarbejde er et must

Selve spillet foregik i teams. Syv deltagere blev tildelt en gård, hvor de skulle fokusere på at dyrke sukkerroer, avle slagtesvin og tjene så mange penge som muligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De unge gik op i det med liv og sjæl. Der blev udpeget driftsledere, lagt markplan, indkøbt maskinel og uddelegeret arbejdsopgaver, fortæller Jesper Christensen, ansvarlig for arrangementet og for IT.

Og der var hård konkurrence; alle tre gårde blev drevet intenst, og det hele skulle afgøres i de sidste timer af maraton-spillet.

Undervejs blev deltagerne også udfordret væk fra skærmen. Der var nemlig indlagt pauser med aktiviteter og konkurrencer i skolens idrætshal og i maskinhus. Det gav ny energi og styrkede team-samarbejdet.

Vindere i flere kategorier

Da pointene blev gjort op søndag formiddag, stod det klart at 14-årige Casper Madsen fra Børkop, var vinder og han kan nu glæde sig til at tage præmien; Nyt Kuhn udstyr til spillet, i brug.

Udover at vinde hele konkurrencen, blev Casper Madsen, sammen med Jeppe Clausen og Simon Pedersen, udråbt som Årets Kammerater.