Enhedslisten har sendt et beslutningsforslag til behandling i Folketingssalen, der har til formål at oprette en statslig økologisk jordbrugerfond.

Det tiltag møder dog modstand fra Orla Østerby, der er landbrugsordfører hos Det Konservative Folkeparti:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er noget, som vi siger nej til. Forslaget vil ødelægge den økologiske drift - forstået på den måde, at markedsøkonomien vil forsvinde ud af det, hvis man indfører sådan en fond. Vi går ind for en markedsdreven udvikling af økologien, hvor det er landmanden og markedet, der afgør, om der skal drives økologisk drift, siger Orla Østerby til Maskinbladet.

I Enhedslisten forslag fremgår det, at man ikke mener, at landbrugets krise kan løses af de blå partiers landbrugspakke, men at der er brug for nye ejerformer.

- Den nye ejerform er i hvert fald ikke, at vi laver en fond med statens penge, der skal købe jord. Det er en styreform, der tager afsæt i det, vi har kendt i Østeuropa, og det virker ikke markedsmæssigt. Vi kan se, at økologien er i fremgang, og det er den, fordi den er markedsdreven. Der er ikke smidt mere på markedet, end der kan afsættes, siger Orla Østerby.