På mødet i Halmstad, Sverige debatterede og vedtog Arlas repræsentantskab, hvor meget af koncernens årsresultat for 2016, der skal udbetales som efterbetaling og hvor meget, der skal konsolideres i selskabet til nye strategiske investeringer, der kan skabe yderligere vækst for Arlas landmænd.

Arla-koncernens nettoresultat for 2016 voksede med 20,7 procent til EUR 356 millioner, hvoraf Arla Foods ambas nettoandel udgør EUR 347 millioner, svarende til 3,6 procent af koncernens omsætning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fraregnet overskud fra frasalg af datterselskaber, som forbliver i selskabet til geninvesteringer, er Arlas årsresultat til disponering for 2016 på 227 millioner euro. Heraf havde Arlas bestyrelse foreslået, at 124 millioner euro skulle udbetales direkte til Arlas andelshavere, mens 103 millioner euro skulle konsolideres i selskabet (dels som individuel konsolidering på navn, som hver andelshaver kan tage med sig ved ophørt medlemskab, dels som kollektiv konsolidering, der forbliver i selskabet som egenkapital og til fremtidige strategiske investeringer).

Efter en grundig debat stemte repræsentantskabet for bestyrelsens forslag med 181 stemmer for og 2 stemmer imod.