Abonnementsartikel

Formand for Bæredygtigt Landbrug, Flemming Fuglede Jørgensen, mener ikke, at et samarbejde med Landbrug & Fødevarer ligger i kortene.

Fra sin plads på talerstolen på Bæredygtigt Landbrugs generalforsamling, gjorde formand Flemming Fuglede rede for, hvorfor man ikke ser et tættere samarbejde mellem foreningen og Landbrug & Fødevarer.

- L&F er blevet en samleorganisation, der ikke længere er ledet af landmænd. L&F er ledet af en politiker-direktør, oven i købet socialdemokratisk og tidligere minister, der har medbragt spindoktor samt adskillige andre medarbejdere til toppen af Axelborg, sagde Flemming Fuglede Jørgensen.

Modvilje mod samarbejde

Samarbejdet med Landbrug & Fødevarers administrerende direktør, Karen Hækkerup, er, ifølge formanden heller ikke det bedste.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Da Hækkerup var fødevareminister, ville hun ikke mødes med BL. Det har ikke gjort forholdet til hende lettere. L&F skaber indflydelse, magt og økonomi til sig selv, primærlandbruget er blevet underordnet. Når man spørger i virksomhederne, om de vil se på primærlandbrugets interesser, svarer de, at det varetages igennem L&F. Når man spørger L&F om deres fokus på landmanden, svarer de, at de skal tage hensyn til firmadelen, sagde Flemming Fuglede Jørgensen og fortsatte:

- Multinationale selskaber med milliardindtægter tænker i bundlinje, ikke i rammevilkår for landmænd. Vi ser dagligt det ene andelsselskab efter det andet bryste sig af deres store indtægter. Tillykke med det, hvad hjælper det ude hos landbofamilierne. De penge, der skulle have været sendt til landmændene, er blevet brugt til ekspansion, kæmpe lønninger og gyldne håndtryk, sagde Flemming Fuglede Jørgensen.

Derfor var formand Flemming Fuglede Jørgensen klar i mælet i forholdet til Landbrug & Fødevarers rolle.

- L&F lever sit eget liv sammen med virksomhederne. BL varetager landmændenes interesser, sagde Flemming Fuglede Jørgensen.