Abonnementsartikel

Kongskilde er nu klar med et hydraulisk landhjul til de fem og seks furet liftplove.

Maskinbladet, Sima Paris

Bedre sent end aldrig kan man sige om det nye landhjul med hydraulisk indstilling, som Kongskilde Agriculture nu introducerer til virksomhedens liftophængte plove. Landhjulet kommer i to versioner. Det ene er et traditionelt pendulende hjul, mens det andet er et kombihjul, der uden brug af værktøj kan omstilles og anvendes til landevejstransport af lange fem- og seksfurede plove.

Vi har vurderet fordele og ulemper ved de systemer, som findes på markedet.

- René de Zeeuw, salgschef hos Kongskilde Agriculture.

De nye landhjul præsenteres på Sima i rødt, men kan fra midt på sommeren leveres til plove fra både Kongskilde og Överum.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ensartet pløjedybde

Pløjedybden indstilles som på standardhjulene med en spindel til hver side, og den hydrauliske funktion anvendes udelukkende til at reducere pløjedybden.

- Det er jo ikke nogen hemmelighed, at vi ikke er først med et hydraulisk indstilleligt landhjul, og derfor har vi vurderet fordele og ulemper ved de systemer, som findes på markedet. I den vurdering er vi kommet frem til, at det ikke er ideelt, at indstille pløjedybden hydraulisk ud fra en lille skala, som er placeret langt ude på ploven. Derfor anvender vi et fast anslag som pløjedybde. Det sikrer at vi altid pløjer i den korrekte dybde, og hydraulikken anvendes udelukkende til at minimere pløjedybden, når hjulet rammer et dybt hjulspor, eller når forageren skal afsluttes med en tynd fure, siger René de Zeeuw, salgschef hos Kongskilde Agriculture.

På det nye kombihjul er der blevet plads til at monteret et dæk med traktormønsteri dimensionen 320/65R16.