Abonnementsartikel

Med et vingefang på op til 44 meter bliver Vantage ny topmodel i serien af trailersprøjter fra den franske producent Berthoud, som benytter Sima til at lade champagnepropperen springe for den nye sprøjte.

Maskinbladet, Sima

Mens en del af teknikken i den nye Berthoud Vantage stammer fra den velkendte Tenor trailersprøjte, så er den grå lakering af sprøjtens bom, chassis og inddækningen omkring pumpe og præparatfyldeudstyr hente fra de selvkørende Raptor-modeller. Kun beholderen fortsætter i den velkendte grønne nuance.

Lige som forgængeren leveres Vantage med tanke på 2800, 3500, 5500 og 6700 liter. Til Vantage tilbyder Berthoud ikke mindre end fem forskellige bomtyper i stål eller aluminium og med bredder fra 24 til 44 meter.

Udstyr som præparatfyldeudstyr, pumper og manifold samt opbevaringsskab og teknikrum er integreret og placeret bag de grå skærme forrest på sprøjten. Det gør sprøjten strømlinet og letter den udvendige rengøring af sprøjten.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Egen eller ekstern terminal

Berthoud Vantage er med Isobus-teknologi, og kan derfor betjenes enten fra en Berthoud VT Tronic touchskærm eller direkte fra traktorterminalen.

Trykreguleringssystemet er kørselsafhængigt, og med GPS-udstyr kan doseringen også reguleres efter tildelingskort. Trykreguleringsventilen og manifoldsystemet er sammenbygget til en kompakt enhed. Det minimerer antallet af slager, og sammen med en fuldstændig tømning af tanken, giver det en minimal restmængde, før vaskeprogrammet igangsættes.

Sprøjten, der præsenteres på Sima, er fra en forserie, og den endelige produktion indledes hen over sommeren med levering til efterårssæsonen 2017.