Abonnementsartikel

PowerGear har været i marken med en seksfuret liftophængt Pöttinger Servo 45 S Nova Plus vendeplov, og det som ved første øjekast ligner en spinkel hovedramme, viser sig at være en stærk sandwich-konstruktion.

En seksfuret liftophængt vendeplov kræver et godt trepunktsophæng på traktoren, og på ploven skal såvel vendehoved som hovedramme være dimensioneret til belastningen fra de seks furer. Den testede Pöttinger Servo 45 S Nova Plus er med fast bæreaksel, som er lejret fire steder. Det giver en stabil tilkobling af ploven, men eliminerer muligheden for, at få ploven leveret hurtigkobler ved bæreakslen. Nu når vi er ved tilkoblingen, så er der stor ros til Pöttinger for farvekodningen af hydraulikslangerne. Slangerne er ikke blot farvekodede med er også med plus og minus symboler, så de altid bliver monteret i de rette udtag.

Ploven har et kraftigt tårn, og vendeakslen har en diameter på 150 millimeter. Plovens hovedramme på 140 gange 140 millimeter ser umiddelbart ikke ud af meget, men hvad man ikke kan se, er at rammen har en godstykkelse på ti millimeter, og at den ud til imellem tredje og fjerde fure, hvor den er fæstet til vendehovedet, indvendigt er forstærket med to kraftige jernprofiler. Fæstet ind til vendehovedet er boltet på hovedrammen og ned i de indvendige profiler. Det giver rammen en meget solid sandwich-konstruktion, der er stærk og har den fornødne fleksibilitet, til at absorbere de vrid, som opstår i rammen.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.