Danish Agro køber sig nu ind i landets største Claas-forhandler.

Den 22. februar indgik Danish Agro Machinery Holding A/S aftale om køb af 45 procent af aktierne i den danske maskinforhandler Traktor & Høstspecialisten A/S. Selskabet, der hører hjemme ved Hinnerup i Østjylland, er en stor og veletableret Claas forhandler i Danmark. Som en del af aftalen har Danish Agro mulighed for at overtage de resterende 55 procent aktier inden udgangen af Januar 2019.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Koncernchef i Danish Agro, Christian Junker, er meget tilfreds med aftalen.

- Traktor & Høstspecialisten A/S er en veldrevet, stor og vigtig maskinhandler i Danmark, der har lang erfaring med Claas' produkter. Selskabet, der beskæftiger 27 erfarne medarbejdere, omsatte i 2016 for næsten en kvart milliard kroner. Danish Agro har fokus på, at sikre en stærk Claas forhandlerstruktur til fremtidens udfordringer, og her mener vi at Traktor & Høstspecialisten A/S spiller en vigtig rolle. Når Allan Mahler, der er grundlægger og ejer af selskabet, derfor inviterer os til at blive medejere af selskabet er vi naturligvis klar til det. Jeg ser et stort potentiale i selskabet, samt de meget dygtige medarbejdere, siger han.

Adm. direktør i Traktor & Høstspecialisten A/S, Allan Mahler, fortsætter som direktør og som hovedaktionær i selskabet.

- Som ejer og grundlægger af Traktor & Høstspecialisten A/S er det vigtigste for mig, at sikre de bedst mulige forudsætninger for fremtidig udvikling af selskabet. At jeg nu har tilbudt Danish Agro medejerskab skyldes, at jeg er overbevist om, at vi i fællesskab har bedre mulighed for at udvikle min maskinforretning og sikre et fremtidigt generationsskifte. Jeg ser derfor meget frem til det tætte samarbejde, og jeg glæder mig til at styrke den fremtidige udvikling af Traktor & Høstspecialisten, siger han.

CEO i Danish Agro Machinery Holding A/S, Jens Skifter, glæder sig over perspektiverne i aftalen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Danmark er kendetegnet af stærke maskinhandlere med lang erfaring, høj kvalitet og stor ekspertise. Traktor & Høstspecialisten A/S er en stærk repræsentant for netop disse kvaliteter og har været en tæt samarbejdspartner til dansk landbrug i snart 25 år. Aftalen med selskabet er med til sikre at fremtidig ekspertise og viden fastholdes i den danske forhandlerstruktur, siger han.

Et eventuelt fremtidigt opkøb af de resterende 55 procent aktier i Traktor & Høstsepcialisten A/S vil være betinget af godkendelse hos de danske konkurrencemyndigheder.