Når mælkeproducent Bjørn Jepsen fra Borris efter otte år i bestyrelsen for Landbrug & Fødevarer, Kvæg forlader posten på næste uges Kvægkongres i Herning, så står en ambitiøs mælkeproducent fra samme kvæg-tætte egn klar til at afløse ham.

Nemlig den 42-årige Jacob Spangsberg, Hanning, der blandt andet er kendt for at have bygget landets første kvægstald med mekanisk udsugning gennem gulvet og luftrensning. Stalden efter det prisbelønnede, avancerede koncept stod færdig i 2012 og gør det muligt for Jacob Spangsberg og hans bror Jørgen at udvide produktionen uden at råde over mere jord.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg brænder for, at vi har et konkurrencedygtigt kvægbrug i Danmark.

Jacob Spangsberg, mælkeproducent.

Spangsberg I/S drives i dag med 500 køer samt opfedning af egne tyrekalve til Dansk Kalv.

Jacob Spangsberg, der i en årrække har været medlem af Vestjysk Landboforenings bestyrelse, vil i Landbrug & Fødevarer, Kvæg arbejde for at forbedre branchens rammevilkår.

- Jeg har arbejdet med køer hele livet og altid har villet være selvstændig, så jeg brænder for, at vi har et konkurrencedygtigt kvægbrug i Danmark. Vi producerer verdens bedste fødevarer, når det gælder miljø og fødevaresikkerhed. Et bæredygtigt, dansk kvægbrug skal sikre, at vi også gør det i fremtiden, siger Jacob Spangsberg.

Han er gift med Karina, og parret har fire sammenbragte børn. Spangsberg I/S driver 400 hektar med grovfoder og lidt salgsafgrøder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Valget til bestyrelsen for Landbrug & Fødevarer, Kvæg finder sted på førstedagen af Kvægkongressen, mandag den 27. februar, blandt medlemmerne af landets landboforeninger.