DLG-koncernens danske grovvareforretning fortsatte sin positive udvikling og fik i 2016 sit hidtil bedste driftsresultat. DLG's danske omsætning blev på 13,0 milliarder kroner, og driftsresultatet blev på 409 millioner kroner, 40 millioner kroner bedre end 2015.

Det gode resultat var båret af nye innovative tiltag på foderområdet og en stærk omkostningsstyring, der alene i 2016 reducerede omkostningerne med 108 millioner kroner Årets resultat var også båret af fremgang på foderområdet, hvor DLG igen tog markedsandele.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Rekordresultatet i Danmark skyldes et målrettet arbejde for at sænke omkostningerne, lave tab på debitorer og salgsfremgang på en række områder. Vi vandt markedsandele på kvægfoder, korn, gødning, såsæd, fjerkræ og på økologiområdet med en række innovative produkter og tiltag. Resultatet skaber fundamentet for konkurrencekraft og tro på fortsat udvikling af grovvareaktiviteterne i Danmark, siger COO i DLG-koncernen, Ole Christensen.

Nye tiltag

Nye tiltag inden for svinefoder resulterede i en række nye foderløsninger og en yderligere styrkelse af foderkvaliteten som markedets bedste. I to netop offentliggjorte prøver ligger DLG's svinefoder helt i top, hvilket understøtter DLG's brand som leverandør af højkvalitetsfoder. Som en del af den ny koncernstrategi, "DLG Leading the Way 2021" satser DLG desuden hårdt på fjerkræområdet.

- Fjerkræ er et strategisk vigtigt område for os. I Norden er vi absolut førende i forhold til en meget høj produktivitet og foderudnyttelse, salmonellabekæmpelse og et lavt antibiotikaforbrug. Den viden vil vi udnytte. Desuden har vi øget vores andel til Danæg af 45 procent ligesom vi også ejer 50 procent af DanHatch. Begge selskaber fik gode resultater, og vi ser et stort potentiale i dem, siger Ole Christensen.

Økologi tager markedsandele

DLG tog igen markedsandele på økologi, hvor selskabet er førende. Produktion og salg af økologisk foder er siden 2015 steget med 30 procent - så meget, at DLG sporer begyndende mangel på økologisk produceret dansk korn.

- Økologi er et område i hastig vækst, og DLG arbejder aktivt for at øge udbuddet og aftage mere økologisk korn produceret af danske landmænd, siger Ole Christensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ejerskab af Sejet giver stor tiltro

DLG har erhvervet de sidste 25 procent af Sejet Planteforædling, og koncernen ejer nu 100 procent. Sejet er markedsledende på topsorter inden for vinterhvede og vårbyg i Danmark, og der er store forventninger til 2017 i Sverige, Tyskland, Frankrig, Baltikum, UK og Benelux.

- Sejet har flere topsorter i Nordeuropa, som andre markeder allerede nu efterspørger. Samtidig har vi en stribe nye sorter, som vi forventer os meget af i de kommende år, siger Ole Christensen.