Helle og Søren Kreiberg Svennesen har aldrig stillet spørgsmålstegn ved fremtiden som mælkeproducenter. Heller ikke efter, at markedet vendte i 2014 med den meget lave mælkepris frem til slut 2016. Men det er der andre, der har.

- Vi skiftede bank i 2016 fra Danmarks fjerde største bank til en mindre andelskasse, som er i stærk vækst, hvor størstedelen af deres udlån går til områderne miljø og økologi, fortæller Helle Kreiberg Svennesen i den seneste udgave af Bovi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Deres daværende bank var begyndt at tvivle på dem.

- Vi var lige pludselig ikke herre i eget hus mere. Forstået på den måde, at vores dårlige rating i banken gjorde, at vi blev pålagt at indgå i bankens rådgivningsforløb med eksterne rådgivere, der skulle samarbejde med vores egne rådgivere. Et ekstremt dyrt forløb, som samtidig hævede arbejdstiden yderligere, både for os selv men sandelig også for vores dyrlæge, økonomi- og fodringsrådgivere. Hvem andre end landmænd arbejder 80 timer om ugen, og så oveni bruger oceaner af tid på at finde vejen ud af krisen? Lyder det fra Helle Kreiberg Svennesen.

Konsekvensen blev, at de investeringer, som de egentlig havde planlagt for at forbedre nogle ting, blev de nødt til at skubbe med. Samtidig med at de kunne læse på nettet, at det eksterne rådgivningsfirmas formål var at eje aktier og anparter samt foretage handel, investering og finansiering efter direktionens skøn.

- Tankerne blev ledt hen på eventyret om Kejserens nye klæder, siger Helle Kreiberg Svennesen og fortsætter:

- At vi til alt held havde fået tilsagn om at kunne levere økologisk mælk sammenholdt med to meget engagerede økonomirådgivere, Annette Bøgh Bruun og Morten Dahl Thomsen, der har været vores vigtigste medspillere, gør at vi i dag kan jage de gode ideer, samtidig med at vi har en bank, der tror på os. Sørens stædighed og evige optimisme og mit temperament og søgen efter muligheder frem for begrænsninger har været et ret godt sammenfald oveni.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs mere i Bovilogisk

Læs mere i det nyeste nummer af Bovilogisk, hvor Helle Kreiberg Svennesen er staldskribent og uddyber ovenstående artikel. Magasinet udkommer fredag den 17. februar.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen allerede nu læses på www.bovilogisk.dk. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen - klik her.

Der kan bestilles abonnement på www.bovilogisk.dk eller 7620 7970.