Abonnementsartikel

Berthoud introducerer på Sima en ny serie af liftsprøjter, hvor en ny konstruktion af pumpe og betjeningsarmatur reducerer restmængden til et minimum.

Hermes er navnet på en ny serie af liftsprøjter fra den franske producent Berthoud. Sprøjten levers med et tankindhold på 800, 1.000 og 1.200 liter samt sprøjtebomme på op til 18 meter.

ALSR kalder Berthoud den nye sprøjtebom, som er med hydraulisk foldning. Bommen er med tre led og foldes vertikal bag ved beholderen. Den franske producent fremhæver bommens kompakte design, som betyder at selv mindre traktorer kan håndtere de nye sprøjter. Sprøjte og bom er konstrueret så transportbredden holdes ned på 2,55 meter.

Sammenbygget pumpe og manifol

Ecomatic er et nyt patenteret system hvor sprøjtens pumpe og manifold er sammenbygget til en kompakt enhed. Sammenbygningen af de to enheder betyder, at der spares en masse slanger. Det reducerer restmængden, når udstyret skal skyldes, og derfor kan der med Ecomatic anvendes mindre skyllevand, uden at gå på kompromis med kvaliteten af rengøringen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Da Ecomatic betjenes med et enkelt drejehåndtag, eliminerer det risikoen for fejlbetjening og uheld med sprængte slanger.

Som standard betjenes amature manuelt, og som ekstraudstyr leverer Berthoud en elektronisk løsning, hvor samtlige funktioner kan betjenes, uden at føreren behøver at forlade førerkabinen.

Hermes bliver lillebror til Berthoud Elyte, som leveres med tanke på op til 1.600 liter og en arbejdsbredde på op til 30 meter.

Sprøjten får verdenspremiere på Sima 2017 og kan leveres fra marts 2017.