Abonnementsartikel

Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer, svarer på den kritik, som blev rettet mod ham i et debatindlæg.

DEBAT - Når jeg læser Peter Bohsen Jensens åbne brev til mig på maskinbladet.dk d.30. januar kan jeg, om ikke andet, glæde mig over, at vi er enige om mange ting. Det gælder ikke mindst de helt urimelige reguleringer og den fagligt slet funderede kritik, vi som erhverv har været udsat for. Det er en frustration, som jeg tror, alle vi landmænd er fælles om.

Når det kommer til strategien for, hvordan vi forbedrer vores betingelser, skilles vores holdninger imidlertid. Peter Bohsen Jensen mener, at Landbrug & Fødevarer er for passive og dialogsøgende.

Den tilgang er jeg lodret uenig i.

Min indstilling er, at vi intet opnår ved at være konfronterende og grave grøfterne dybere. Vi skal i stedet gå den konstruktive vej. Vi skal finde opbakning og accept af vores erhverv, både blandt befolkning og politikere, gennem den enestående bredde og dybde i fagligheden, som vi rummer i Landbrug & Fødevarer og SEGES.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Uden befolkningens accept og tillid, så er der intet landbrug i Danmark.

Hvad enten det handler om jura, skat, pesticider, gødskning eller dusinvis af andre helt afgørende emnekredse, så er vi stærkt bemandet og henter resultater hjem. På samme måde betyder vores tilstedeværelse med eget kontor i Bruxelles, at vi fanger signaler i EU-samarbejdet og agerer på dem, inden de eventuelt bliver til forringede vilkår for danske landmænd.

Den stærke faglighed har tjent os rigtigt godt ? også gennem de senere år. Fødevare- og landbrugspakken var ikke kommet igennem uden de kvalificerede indspil, som vi kunne levere.

Det er selvfølgelig altid trist, når et medlem af en landboforening trækker sig i utilfredshed med den linje, der er blevet lagt af hans kolleger i bestyrelsen af Landbrug & Fødevarer.

Det ændrer dog ikke ved, at selvom Peter Bohsen Jensen nu sparer kontingentet, vil han også fremover få glæde af de kampe, som hans kolleger gennem Landbrug & Fødevarer vinder på vegne af alle danske landmænd.

Det vil, så længe jeg er formand, ske med udgangspunkt i en stærk faglighed og en konstruktiv, men også skarp og udfordrende dialog. Det, er jeg sikker på, tjener erhvervet bedst.