Flere landmænd har oplevet stigende problemer med resistens mod en række midler, blandt andet svampemidlet Septoria.

Det er et stort problem på marken, da der ikke er mange fornuftige alternativer på markedet, mener direktør i Seges Business, Ivar Ravn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Kendte midler som Proline og Folicur mister effekt år for år, og fremtiden ser i sandhed bekymrende ud,

Ivar Ravn, direktør Seges

- De nuværende midler mod Septoria virker snart ikke længere. Kendte midler som Proline og Folicur mister effekt år for år, og fremtiden ser i sandhed bekymrende ud. Derfor har vi brug for at få nogle mere virkningsfulde SDHI-midler på markedet. Det er helt nødvendigt, at flere midler godkendes. Landbrug & Fødevarer og Seges har presset på både fagligt og politisk - og heldigvis ser det ud til at der er en åbning på vej. I Sverige har man åbnet for nye SDHI midler som vi også gerne vil have lov til at bruge i Danmark, sagde Ivar Ravn.

Et øget udvalg af kemi vil være fornuftigt, hvis man ser på den resistensudvikling, der i øjeblikket foregår.

- Flere midler til rådighed vil samtidig også betyde et mindre samlet forbrug af plantebeskyttelsesmidler. Vi får nemlig et større udvalg af muligheder og undgår derved ensidig brug, som kan fremme resistens. Resistensproblemerne er stigende, og selvom godkendelsen af SDHI-midler er et skridt på vejen, så er det uhyre vigtigt, at vi fortsat har fokus på at udvikle nye og modstandsdygtige sorter, sagde Ivar Ravn.