Abonnementsartikel

God og tilstrækkelig grovfoder er altafgørende for en professionel mælkeproduktion, og derfor begynder arbejdet allerede i siloen.

Hos Jan David i Bylderup Bov har udfordringerne været store, siden han overtog ejendommen i foråret 2016. fra et konkursbo. Det har gjort opstarten en smule besværlig, men han er dog ikke i tvivl om, at det nok skal lykkes. Og han har en sikker ide om, hvorhen ejendommen skal udvikles.

En af de mange udfordringer, Jan David stod med, da han overtog ejendommen, var noget meget dårligt foder. Faktisk var noget af foderet så dårligt, at hverken han eller Mai-Brit Trier Voss, produktkonsulent hos Allaboutcows, mente, at det kunne bruges til andet end fyld på møddingen.

- Udfordringen er jo, at vi skulle bruge foderet, da vi ellers stod uden, så vi har så småt forsøgt os med at bruge det bedste af foderet til køerne, siger Jan David.

En af de ting, som har gjort foderet svært at håndtere, er, at foderet i stor stil har været opbevaret i markstakke.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Da Jan David overtog ejendommen, var der to smalle siloer, som skulle bruges til majs. Han fandt hurtigt på at fjerne væggen mellem de to siloer for at lave en stor silo. Samtidig forlængede han den lidt, så det blev en 22 meter bred og 60 meter lang silo.

- Det handlede om at få plads til mere majs i siloen, så jeg ikke skulle have så meget grovfoder i markstakke, fortæller han.

Den brede silo har visse udfordringer, da det er svært at lave sikkert, ensartet og godt grovfoder i en så stor silo, og den faktor var Jan David bestemt også klar over, hvilket var årsagen til, at han valgte at bruge ensileringsmiddel.

- Når man laver foder i en så stor silo, er det ekstra vigtigt, at det ikke går galt, da der derved er rigtig meget foder, der er ødelagt, siger han, og Mai-Brit Trier Voss tilføjer:

- Jeg var meget spændt på, hvordan det ville gå i siloen, så derfor er jeg glad for at se det resultat, det tyder på, Jan får i siloen.

Læs mere i Bovilogisk

Læs mere i det nyeste nummer af Bovilogisk, der udkommer fredag den 13. januar.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen allerede nu læses på www.bovilogisk.dk. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen - klik her.

Der kan bestilles abonnement på www.bovilogisk.dk eller 7620 7970.