Trods Brexit og svingende svinepriser øger Brian Sørensen sin sobesætning med 25 procent.

Svineproducent Brian Sørensen ved Dronninglund øgede sidst i november antallet af farestier med 224. Det er endda de mest moderne af slagsen - nemlig løsdriftsstier til diegivende søer.

Han forventer, at den nuværende henstilling om at etablere løsdrift i hele farestalden, om 18-20 år ender med et lovkrav. For sådan går det gerne, konkluderer han, men til den tid er han tæt på at ramme pensionsalderen. Så hvorfor bygge nu?

- Dels tør jeg ikke lade være, forklarer han og uddyber:

- Det gælder om hele tiden at kunne sænke nulpunktet for produktion. Dels overtog jeg en naboejendom sidste år med plads til smågrise, den plads kan jeg udnytte ved at lægge flere søer til.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

En tredje årsag til det aktuelle byggeri findes i fortiden - dengang Brian Sørensen i 1994 overtog Østergaard, en nødlidende ejendom, der var opbygget efter en brand i 1985. Indenfor de næste to til tre år skal driftsbygningerne renoveres, og han kan så prøve de nye farestier af, før han bestemmer sig for et stisystem til Østergaard.

Læs mere i Hyo

Læs mere i det nyeste nummer af Hyo, der udkommer fredag den 6. januar.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen allerede nu læses ved at klikke her. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.

Der kan bestilles abonnement ved at klikke her eller på 7620 7970.