Den danske hotelbranche betaler godt for deres oksekød.

Siden sidste forår, hvor ordningen trådte i kraft, har producenterne fået mere end en million kroner i tillæg til den sædvanlige pris. Det skriver tvmidtvest.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Landmanden har mulighed for at tjene fem kroner ekstra pr. kilo, forudsat at han opfylder nogle dyrevelfærdskrav og nogle fodringskrav, så vi sikrer, at vi får et ordentligt koncept på bordet og en god spisekvalitet, siger Karen Huus, der er formand for Angusforeningen til tvmidtvest.

Det er kun kvier og tyre, som er godkendt til konceptet, og de skal være minimum 75 procent angus. Derudover skal de være færdigfedtet for at sikre den bedste kvalitet.

Siden foråret har 23 Scandic-hoteller kun serveret oksekød fra Angus-kvæg, og det kan mærkes hos producenterne.

Det er i alt 80 Angus-producenter, der skal deles om den ekstra million. Dansk Angus forventer mere end en fordobling i salget næste år.