ØkologiRådgivning Danmark fejrer etårs fødselsdag med vækst i kundeporteføljen, en klar strategi for fremtiden og tre fagdage i januar for landmænd, der er klar til nye skridt på deres økologiske vej.

Det er en glad direktør, der kan gøre status over ØkologiRådgivning Danmarks (ØRD) første og meget begivenhedsrige leveår. Ole Bloch Engellyst glæder sig ikke mindst over, at et stigende antal økologiske landmænd vælger ØRD som rådgivningspartner. Konkret noterer direktøren en fremgang på 30 procent på kvægsiden og 10-15 procent på plantesiden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er dejligt, at de økologiske landmænd har taget så godt imod ØRD, som de har. Vi er det økologiske valg inden for rådgivning. Alle konsulenter i ØRD arbejder 100 procent med økologi og har ikke andre dagsordener end at sikre de landmænd succes med økologien både fagligt og økonomisk, siger Ole Bloch Engellyst.

Han pointerer, at størrelse i den sammenhæng faktisk betyder noget.

- Vi har en unik mulighed for specialisering og for at møde landmændenes forskellige behov i kraft af, at vi er 19 kvæg- og planterådgivere. Det oplever vi, når vi danner markgrupper og staldskoler, og når landmænd efterspørger specialviden. Vi har bl.a. kunnet danne landets første økologiske erfagruppe for kartoffelavlere, forklarer direktøren.

Foruden de økologiske fagkonsulenter trækker ØRD på økonomisk specialviden i Sagro og fødevare- og afsætningsrådgivning hos konsulenter i Økologisk Landsforening.

- Det tætte samarbejde med Seges/DLBR og Økologisk Landsforening gør, at vi både er helt tæt på den nyeste faglige viden og på udviklingstendenser i markedet. Det er en stor motivation i det daglige og direkte til gavn for landmændene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nærvær og innovation

ØkologiRådgivning Danmark har netop lagt sidste hånd på strategien for de kommende to år. Den skal nu ud og virke i praksis. Direktør Ole Engellyst lægger ikke skjul på, at ambitionerne er store.

- Landmændene skal mærke, at rådgivningen skaber konkrete resultater. Vi vil være helt tæt på praksis samtidig med, at vi har et klart blik for, hvor udviklingsmulighederne ligger på den lidt længere bane. Vi skal sørge for, at landmændene får mest muligt ud af deres produktionsgrundlag her og nu, men vi skal også udfordre og matche dem på det strategiske niveau. Bæredygtig produktion og jord-frugtbarhed er her aktuelle nøgleord, fastslår direktør Ole Bloch Engellyst.

Next Step - tre fagdage

Det er også nogle af emnerne på tre fagdage i januar i henholdsvis Billund, Aulum og Nibe. Under overskriften 'Next step på din økologiske vej' har ØRD sammensat et fagligt og fremtidsorienteret program med indlæg om frugtbar jord, bæredygtighed i mark og stald samt to parallelle planteavls- og kvægspor. Afslutningsvis udfordrer Coops ansvarlighedschef Thomas Roland deltagerne med et indlæg om forbrugernes høje forventninger til økologien.