Under navnet "De Økologiske Mejerier" samles aktiviteterne i Øllingegaard og Naturmælk for at fremtidssikre lokale økologiske mejeriprodukter til det danske marked og de danske forbrugere, da fremtidens fødevarebevidste forbrugere kommer til at stille endnu større krav til økologiske produkter, end vi ser i dag.

Øllingegaard og Naturmælk har igennem længere tid talt om mulighederne for et tættere samarbejde, hvilket nu bliver en realitet - et par af spydspidserne indenfor økologisk mejeriproduktion har hermed valgt en sammenslutning.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Fusionen fremtidssikrer to selvstændige mejerier med egne produktioner og selvstændige brands, men med en fælles ledelse og en fremtidig styrke til gavn for såvel forbrugerne som andelshaverne.

- Fusionen vil blandt andet sikre en fremtidig økologisk mælkeproduktion på - og omkring Øllingegaard, ligesom den store mængde af økologisk mælk, der ligger omkring Naturmælk, der dermed kan være med til at understøtte udbygning af produkter i samarbejde med vores nu sjællandske venner, lyder det fra en glad mejerichef Leif Friis Jørgensen i Sønderjylland.

- Øllingegaard, som i mere end 25 år har været fondsejet, har på mange områder været med til at præge mælkemarkedet med nytænkende produkter som "15-timers mælk" og "nærhedsprodukter" fra producent til forbruger og meget mere. Det er glædeligt at fremtidige ønskelige krav til optimering af økologikravene, nu kan sikres via fusionen med Naturmælk, siger advokat Knud Foldschack på vegne Solhvervfonden.

- Det er min opfattelse, at fusionen med Naturmælk vil skabe et stærkt 100 procent økologisk mejeri, der vil være med til at gøre både Naturmælk og Øllingegaard endnu stærkere i markedet og mere attraktive for alle kunder. Jeg har været glad for min tid på Øllingegaard Mejeri - det har været meget spændende og lærerigt at arbejde med økologiske højkvalitetsprodukter. Jeg ser frem til at hjælpe det nye selskab godt i gang, og overlader herefter trygt ledelsen til mejerichef Leif Friis Jørgensen, siger direktør på Øllingegaard Steen Jespersen.

Fusionen er en realitet pr. 01.01.2017.