Abonnementsartikel

Christian Rabjerg Madsen fra Socialdemokratiet vil tvinge miljø-og fødevareministeren ud af busken i sagen om den store forurening i Fredericia Havn.

Selv om Miljøstyrelsen kraftigt afviser beskyldningerne fra miljøretseksperten professor Peter Pagh om bevidst at have forsinket sagen om den store forurening i Fredericia Havn, så har Socialdemokratiets miljøordfører, Christian Rabjerg Madsen, kaldt miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i samråd om sagen:

- Den rejste kritik af Miljøstyrelsen og ministeren stammer fra en af Danmarks førende eksperter i miljøret. Han hævder, at Miljøstyrelsen trækker sagen i langdrag, og konsekvensen er, at der ikke bliver renset op på Fredericia Havn. Det er en meget alvorlig sag, og vi skal have vendt hver en sten, og derfor har jeg indkaldt ministeren i samråd, siger Christian Rabjerg Madsen til Maskinbladet.

- Det er en meget alvorlig sag, og vi skal have vendt hver en sten, og derfor har jeg indkaldt ministeren i samråd,

Christain Rabjerg Madsen, miljøordfører for Socialdemokratiet

Ministeren er tavs

Den socialdemokratiske miljøordfører vil ikke gisne om, hvad årsagen skulle være til, at sagen er trukket i langdrag, men siger, at han kun kan holde sig til, hvad professor Peter Pagh har udtalt:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det hans vurdering, at Miljøministeriet ønsker at sagen blive i Fredericia Kommune. Det er en sag, hvor eksperter også tidligere har kritiseret, at der ikke er iværksat de undersøgelser, som EU's Vandrammedirektiv giver mulighed for. Under hele processen har ministeren forholdt sig meget tavs. Derfor er det afgørende, at vi nu får et samråd, hvor ministeren kan svare på spørgsmålene. Det er betænkeligt, at ministeren er så tavs, siger Christian Rabjerg Madsen videre.