Skov A/S, der producerer ventilations- og managementsystemer til animalsk produktion, har afsluttet regnskabsåret 1. oktober 2015 til 30. september 2016 og kan vise et resultat med fremgang trods vanskelige markedsforhold.

Årets omsætning steg med 7 procent til 574 millioner kroner, og overskuddet før skat (EBT) steg med 8 procent til 67 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har oplevet et år, hvor markedsforholdene har været vanskelige for vores kunder på mange markeder, herunder også på det danske marked, siger administrerende direktør Jørgen Yde Jensen, Skov A/S.

Dansk optimisme

Han konstaterer, at danske svine- og fjerkræproducenterne stadig har svært ved at få finansieret nye produktionsfaciliteter, hvilket har påvirket aktivitetsniveauet igennem det seneste år negativt.

- Men tilbagemeldingerne fra vores danske kunder på netop afholdte Agromek er, at de fortsat tror på fremtiden og forsat vil investere i løsninger, der kan hjælpe dem med at sikre dyrenes trivsel og højne produktiviteten, siger Jørgen Yde Jensen.

Rusland svigter

Rusland, der er det største marked i Østeuropa, har igen i år svigtet forventningerne, men en fokusering på andre markeder i Østeuropa har ifølge Jørgen Yde Jensen bevirket, at Skov har haft en samlet vækst i dette område.

- Vi har ansat egne medarbejdere i flere østeuropæiske lande, hvilket giver bonus. Specielt Polen har bidraget positivt til fremgangen i Østeuropa. Vi fortsætter denne strategi og opretter om kort tid salgskontor i Rumænien, fortæller Jørgen Yde Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Asien vokser

I Asien, hvor Skov har et regionalt hovedkontor med 40 ansatte, oplever virksomheden stadig vækst. Den langsigtede og fokuserede tilstedeværelse i Asien forventes at få en stadig større betydning for Skovs samlede omsætning i de kommende år, og der vil i det kommende år blive etableret salgskontor i Filippinerne.

I løbet af det forgangne regnskabsår er der etableret salgskontorer i Polen, Rusland og Chile. Foruden Rumænien og Filippinerne etableres der salgskontorer i Tyskland og Italien det kommende år for at styrke salget på disse markeder.

Managementsystemer

- I november etablerede vi ligeledes datterselskabet Scio+ i Agro Food Park i Århus, der på basis af Big Data fra hele værdikæden skal udvikle og markedsføre managementsystemer til verdens største svine- og fjerkræproducenter, fortæller Jørgen Yde Jensen.

Nye faciliteter

I det seneste år har Skov igangsat en investeringsplan på 60 millioner kroner i Glyngøre. Det er en investering, der omfatter nye produktions- og kontorfaciliteter, testområde og showroom.

- Byggeriet er forløbet efter planen, og vi glæder os til at tage de ny faciliteter i brug i begyndelsen af 2017, siger Jørgen Yde Jensen.