Danish Crown høster nu fordelene af, at Japan først på året godkendte import af dansk oksekød for første gang i 15 år. Det ses særligt i forhold til biprodukter fra ungdyr.

- Markedsadgangen til Japan har løftet os i kategorien dyr under 30 måneder. Især hvad angår tunger - der er populære, specielt serveret på Korean Barbeque-restauranter - men også i forhold til andre utraditionelle udskæringer som nyretapper og haler. Det er positivt, ikke mindst fordi prisforskellen mellem Japan og nærmarkeder ved salg af sådanne alternative produkter er betragtelig, siger senior manager export Jacob Rahbek Pedersen fra Danish Crown Beef.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med hensyn til kødprodukter arbejder Danish Crown Beef på at få lavet kundeaftaler.

- Men de helt store ordrer lader vente på sig lidt endnu, konstaterer Jacob Rahbek Pedersen.

Japan indførte forbud mod import af oksekød fra EU, da kogalskaben ramte Europa sidst i halvfemserne. Det fik også andre asiatiske lande til at lukke for køb af europæisk oksekød.

De senere år har man dog set en åbning på de fjernøstlige markeder. For dansk oksekøds vedkommende blandt andet på baggrund af inspektionsbesøg på Danish Crowns slagteri i Holsted fra lande som Vietnam, Singapore og Japan.

Det har hjulpet til en fremgang i Danish Crown Beefs salg til Fjernøsten i 2015/2016 på 35 procent i forhold til 2014/2015.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Og vi forventer en fortsat vækst på 35 procent i det kommende regnskabsår drevet specielt af Hongkong. Kommer Japan også på banen i forhold til kødprodukter, er der mulighed for endnu et løft. Det vil være et godt tillæg til vores forretning i Asien, siger Jacob Rahbek Pedersen.

Japan importerer årligt 495.000 tons oksekød, hvoraf 41 procent er ferskt og 59 procent frossent. Dertil kommer 76.000 tons biprodukter, hvor 47 procent er ferske og 53 procent frosne.