Trods en betydelig nedgang inden for især landbrugsmaskinbranchen og vanskelige vilkår for lastbilmarkedet, har Krone-gruppen fortsat en positiv vækst.

Salget rundede i regnskabsåret 2015-2016 1,8 milliarder euro mod 1,6 milliarder euro året før.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Salget af landbrugsmaskiner løb op i 568,6 millioner euro mod 554,5 millioner euro året før.

En faldende andel af Krones salg af landbrugsmaskiner sker i Tyskland trods omsætningsfremgangen. Det vil sige, at Krones salg på øvrige markeder vokser hurtigere end på det tyske marked.

I seneste regnskabsår udgjorde det tyske marked knap 25 procent af det samlede salg, mens det året før udgjorde knap 28 procent.

Salget af landbrugsmaskiner fordeler sig i øvrigt med nogenlunde uændrede procenter på de øvrige markeder - bortset fra kategorien "resten af verden", som er steget fra 8,1 procent af omsætningen til 11,4 procent.

32,5 procent af omsætningen ligger i Vesteuropa (minus Tyskland), 20,5 procent i Nordamerika og 10,7 procent i Østeuropa.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I en pressemeddelelse om årsresultatet fremhæver Krone, at de vigtigste produkter er de selvkørende finsnittere og skårlæggere i Big-serien samt bigballe- og rundballepressere.

Krone har ikke offentliggjort sit overskud, men i kraft af et betydeligt overskud i 2015-2016 øger koncernen sin egenkapital med 47,8 millioner euro til i alt 445,3 millioner euro - det svarer til 47,8 procent af balancen.

Gamle værdier

Koncernens topchef, Bernhard Krone, fremfører i forbindelse med fremlæggelsen af årsregnskabet, at de lave mælkepriser og den russisk-ukrainske konflikt har påvirket alle koncernens forretningsområder afgørende.

- I betragtning af de vanskelige vilkår er det en stor præstation, at vi har formået at øge vores omsætning.

Ifølge hans vurdering skyldes succesen, at Krone er kendt for produkter af høj kvalitet, og at virksomheden har ekstraordinær innovationsstyrke.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han tilføjer, at det har karakteriseret den familieejede virksomhed i 110 år og også værdsættes af kunderne.

- De værdier, som blev grundlagt i 1906 af vores grundlægger - min oldefar - smedemester Bernhard Krone gælder fortsat i dag, siger han og peger på flid, ærlighed, kundenærhed og sund fornuft.

Den nuværende topchef, Bernhard Krone, tegner i øvrigt et positivt billede af Krone-koncernens fremtid.

- Selv om vi måske står over for et mindre fald i salget af landbrugsmaskiner ser vi med fortrøstning på fremtiden på grund af to afgørende megatrends: Væksten i klodens befolkningstal og globaliseringen af verdensøkonomien, som vil føre til øget efterspørgsel efter fødevarer og transport, siger Bernhard Krone.