Peter Madsen, uddannet Agrarøkonom fra agroskolen i Herning har netop vundet en delt andenplads i dette års kapløb om Agrarøkonomprisen. En pris som uddeles til nytænkende og vidtrækkende hovedopgave-skrivere.

Peter Madsen skrev opgave omkring maskinforretningen J. Hundahl, med udgangspunkt i have- parkafdelingen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- For mig har det været vigtigt at lave en opgave der har taget udgangspunkt i en af virksomhedens konkrete udfordringer, nemlig have- parkafdelingen. Ledelsen hos J. Hundahl havde et brændende ønske om at sætte spotlight på netop den afdeling, og det gjorde jeg, fortæller Peter Madsen.

- Afdelingen trængte til et særligt strategisk og økonomisk løft, hvis den skulle bevares hos maskinforretningen. Ligeledes var det nødvendigt at kigge på virksomhedens evne til at nytænke afsætningskanaler og produkter, samt at revurdere markedsføringsstrategien, som pludselig skulle rettes mod nye kundesegmenter og ved hjælp af andre kanaler, fortæller han.

Succes kræver udvikling

Det kræver nytænkning af "plejer". Peter Madsen er glad og stolt over, at J. Hundahl allerede efterlever nogle af de anbefalinger, som hans opgave konkluderede.

Eksempelvis er der blevet ansat en afdelingsleder med ansvar for udvikling. Samtidigt er maskinforretningen begyndt at fortælle de gode historier fra hele virksomheden på de sociale medier, og begge dele er noget Peter Madsen har konkluderet ud fra opgaven.

På Agroskolen i Herning er man stolt over Peter Madsens flotte pris og ikke mindst resultaterne i opgaven. Skolen ser frem til at følge Peter Madsens og Hundahls udvikling fremadrettet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Andenpladsen for opgaven fik Peter Madsen overrakt på Københavns Universitet af Torben A. Petersen fra Nordea, Frederik Lüttichau fra Det Kongelige Danske Husholdningsselskab og Martin Merrild fra Landbrug & Fødevarer.

Peter Madsens underviser, Birger Rasmussen fortæller, at den tilgang man anvender på Agrarøkonomstudiet, hvor eleverne arbejder problemorienteret og med konstant fokus på udvikling gør, at man får nogle meget selvstændige ledere, der virkelig forstår at forandre landbrugets fremtid.