Først ville banken være med, så ville den ikke. Vejen til at blive selvstændig var ikke helt lige til. Men den 1. april i år lykkedes det, og 34-årige Jeppe Jensen kunne overtage Simestedgård, som ligger cirka fem kilometer sydøst for Nibe. En gård han kender rigtig godt, da han tidligere har været ansat der med ansvar for mark og slagtesvin. Ligeledes er det hans svigerfar, som tidligere har drevet gården.

- Uden at gå for meget i detaljer med overtagelsen af Simestedgård, vil jeg kalde det lidt af en ja/nej proces. Det har været en proces i banken, som skulle forbi toppen, før der kom skred i tingene, fortæller Jeppe Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

? det er godt at være to, så man har en at sparre med?

Driften på Simestedgård er i dag blevet skåret skarpt til. Den store maskinpark er nemlig solgt fra, og jorden indgår nu i en pasningsaftale. Gårdens tidligere besætning på 100 malkekvæg plus opdræt er sat ud, og de tidligere grisestalde er renoverede, og der er nu 2.000 stipladser, hvor der skal produceres 8.500 slagtesvin.

- Det har været nødvendigt at sælge så mange som muligt af mine aktiver fra for at komme i gang, fortæller han.

- Dog var det med i mine overvejelser at beholde alle maskinerne og forsætte med at køre maskinstation, som det var tilfældet, da min svigerfar drev ejendommen. Men det krævede et helt andet setup med flere ansatte. Jeg har beholdt en traktor og vogn. Det gør, at mine omkostninger til blandt andet vedligehold og renovering er minimeret væsentligt. Samtidig har jeg fået en større budgetsikkerhed. Alt sammen er det tiltag, som har givet mig mulighed for at komme i gang som selvstændig, fortæller Jeppe Jensen.

I dag hører der hører cirka 205 hektar til Simestedgård fordelt på 170 hektar ager og 25 hektar bakker, som græsses af. Der er ingen ansatte, men Jeppe Jensen lejer sig til vask af staldene, og hans svoger hjælper ved levering af grisene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På Simestedgård skal der ifølge Jeppe Jensen være den bedst mulige drift.

- Det er en økonomisk enhed, som bærer sig selv. Det arbejde eller den indtjening, som kommer ind udover det, enheden selv bidrager med, ser jeg som en synergieffekt. Men det er svært at regne med, og derfor skal bedriften kunne bære sig selv, siger Jeppe Jensen.

I Agro, der udkommer i morgen fredag den 9. december kan du læse mere om Jeppe Jensens vej til at blive selvstændig og hans samarbejde med hans fætter Mikkel Jensen, der ejer MB Landbrug.

Men allerede nu kan du læse artiklen gratis ved at klikke her: