John Deere er sparsomme med oplysningerne, men meget tyder på, at den amerikanske producent krydser 400 hestekræfter-grænsen på den franske udstilling, Sima, med 400 elektriske hestekræfter.

Traktoren ligner en 6R/6M-serie, som produceres i Mannheim i Tyskland, men effekten ligger betydeligt højere end den nuværende topmodel fra Mannheim som yder 300 hestekræfter. Under den grønne motor hjelm på den elektriske traktor, skulle der ligge to 150 kW elmotorer på 670 volt li-ion batterier, hvor den ene bruges til at drive traktoren, mens den anden bruges til PTO og hydraulik.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ifølge John Deere svarer de to 300 kW motorer til 404 hesktekræfter, da elektriske hestekræfter har forholdet 1kW = 1,34 hestekræfter, mens metriske hestekræfter har forholdet 1kW = 1,36 hestekræfter - ligesom vi kender det fra dieselmotoren.

Flere elektriske ideer

John Deere præsenteret i 2009 E-Premium konceptet, hvor en 20 kW generator kunne leverer strøm til håndværktøj på en John Deere 7530. Generatoren leverede også strøm til kølevingerne samt en stikkontakt på fem kW.

På 6R-serien er konceptet blevet udviklet til at kan trække 230 eller 400 volt til eksempelvis at kunne trække andre elektriske redskaber, og på Sima-udstillingen i 2015, viste John Deere ExactEmerge, som en en majssåmaskine, som drives elektrisk fra traktorens PTO-udtag, hvor en generator sørger for at producer 56 volt spænding, som blandt andet forsyner to el-motorer på hver enkorns-enhed. Læs om systemet HER

På Agritechnica 2015 viste John Deere sammen med Fliegl Smart Drive Control, som er et system, hvor den ene vognaksel trækkes elektrisk, og effekten kontrolleres via køretøjets ISO-Bus-opkobling. Læs mere om systemet HER