Med en knækstyret Versatile 550 på knap 600 hestekræfter på Delta Track og en 12 furet Kverneland PW Variomat kærreplov med pakker kunne Kverneland den 26. oktober pløje 103,5 hektar på 24 timer.

Målinger af brændstofforbruget på Versatile 550 DeltaTrack efter pløjning viste et samlet dieselforbrug på 1.664 liter, svarende til 16 liter pr. hektar.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Under de givne forudsætninger, er vi meget tilfredse med dette forbrug, opsummerer Dominik Haselhorst, produkt- og marketingchef ved Kverneland Group.

- Jorden gav os lidt udfordringer undervejs. En del af arealerne var bakket, og en pløjedybde på 26 centimeter er faktisk også dybere end den normale pløjedybde på ejendommen.

I forsøget kørte den 12 furede PW 100 Variomat plov med en arbejdsbredde på 6,0 meter og blev trukket afsted med en gennemsnitshastighed på 9,3 kilometer i timen.

Realistik forsøg

Modsat andre tidligere officielle verdensrekordforsøg, hvor der primært har været fokus på antal bearbejdede hektar, har det i dette forsøg været ligeså meget fokus på kvalitet i arbejdet

- Det har været vigtigt for os at have en kvalitet, der kan sammenlignes med det arbejde, landmændene leverer i deres daglige arbejde, fortæller Matthias Mumme fra det tyske magasin Traction.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Resultatet skal afspejle virkeligheden, og majsstubbene, som der blev kørt på, har blot fået én enkelt overkørsel med en mulcher. Desuden har vi heller ikke ledt efter de lette jorde ? som man ellers plejer at benytte sig af til den slags rekordforsøg. Ligeledes har vi heller ikke jordbearbejdet inden pløjning.

De 103,5 hektar fordelte sig på to marker ved APH e. G. Hinsdorf i Quellendorf, Saxony- Anhalt i Tyskland.

Kverneland fortæller desuden, at et af stykkerne var trekantet, hvilket medførte en del uproduktiv kørsel på forageret.

Krop 28

Den 12 furede halvbugserede Kverneland PW Variomat plov var udstyret med krop 28 underplov, majs forplove, samt Kvernelands egen Packomat jordpakker.

- Krop 28 sikre en ren og bred furebund samtidigt med, at plantematerialet dækkes til. Krop 28 er desuden en od universalplov, der kun kræver begrænset trækkraft, fortæller Dominik Haselhorst.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Pløjningen foregik på on-land position og de fire 76 centimeter brede bælter var med til at leverer et minium hjulslip op grund af den store trædeflade, fortæller Kverneland.