Julehandlen er nu i fuld gang over hele Europa, og der er rigtig god efterspørgsel efter alle delstykker.

- I øjeblikket arbejder forædlingsvirksomhederne på højtryk for at kunne levere de produkter, detailhandlen efterspørger op til jul, og som altid er det vanskeligt for slagterierne at komme den forøgede efterspørgsel, fortæller Søren Tinggaard, underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er god efterspørgsel efter skinker, forender og bove. Nakkerne, der ellers er ude af sæson, sælges også ganske tilfredsstillende. Eneste sten i skoen i øjeblikket er det britiske baconmarked, som ikke er i samme gear som det øvrige Europa. Det opvejes dog i en vis grad af en god efterspørgsel efter ferske kamme til julens flæskesteg.

Markedet for mørbrad ligger også lidt stille lige nu, men det er stilhed før stormen med store leverancer i de sidste uger op til jul.

- Ideelt set havde vi selvfølgelig endnu flere grise i de her 3-4 uger, hvor vi kan sælge mere end det, vi har, men vores fremrykning gennem sænkede vægtgrænser giver os ekstra mængder, som kan sælges markant bedre end de kan, når forædlingsfabrikkerne lukker eller kører på lavt blus hen over julen og nytåret, siger Søren Tinggaard.

Det skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

Prisen på smågrise og søer stiger begge med 20 øre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Prisen på svin fra 70-89,9 kg er hermed 10,60 kroner pr. kg og 7,60 kroner pr. kg for søer over 129,9 kg.