Abonnementsartikel

En danskudviklet skum-måtte til kostalde er blevet en succes for den danske forhandler.

De seneste fire år har Jan Tromborg, der er indehaver af Tromborg Staldustyr og Inventar, solgt en type komadrasser med skummåtter, som han har fået udviklet i samarbejde med Bramming-virksomheden BPI.

Tidligere importerede Jan Tromborg en tilsvarende type skummåtter fra Italien, men dels er der en transportbesparelse ved de danske madrasser, og dels er de danske skummadrasser blevet videreudviklet, så de ifølge ham er mere formstabile end de italienske.

- Desuden er dialog og samarbejde nemmere med en dansk leverandør og giver samtidig større fleksibilitet med hensyn til leverance og produktudvikling, siger Jan Tromborg.

Han forklarer, at der blev lavet mange forsøg i samarbejde med BPI, før det lykkedes at lave en endnu bedre måtte.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Formstabil

- Vi opnåede en finere struktur og en meget formstabil måtte, som landmændene er meget glade for, og jeg får mange positive tilbagemeldinger, siger han.

Skum-materialet kendes fra blandt andet byggebranchen, og oven på skummåtten monteres en topdug med en coated gummibagside, og derpå strøer de fleste snittet halm eller lignende samt eventuelt desinfektion.

En typisk måtter fra Tromborg er syv centimeter tyk, men kan tilpasses helt efter kundernes ønsker i forhold til, om de skal anvendes til tunge eller lettere dyr.

Komfort

For Jan Tromborg handler det i høj grad om at sikre en høj grad af komfort for køerne, og det er også udslagsgivende for de landmænd, som vælger madrasserne fra Tromborg Staldudstyr og Inventar.

- Det positive er, at landmænd anbefaler det til hinanden, og både konsulenter og dyrlæger peger på vores madrasser - også konsulenter og dyrlæger, jeg slet ikke kender, siger Jan Tromborg.

Desuden forhandles madrasserne også af inventarfirmaer, og ifølge Jan Tromborg er salget steget konstant, siden madrasserne kom på markedet for fire år siden.

Jan Tromborg har mere end 20 års erfaring med inventar og udstyr til malkekvæg, heraf de seneste seks år med sit eget firma, Tromborg Staldudstyr og Inventar.