Torsdag den 24. november modtog Trelleborg en guldmedalje ved 2017 Sima Innovation Awards for sit system til variabelt lufttryk, VIPTM, som snart kommer på markedet. VIPTM-systemet er udviklet i samarbejde med den førende traktorproducent Agco Fendt. Det er et intelligent og automatisk komplethjul, som selv kan justere trykket i et mejetærskerdæk ud fra den præcise og aktuelle belastning under drift. Herved optimeres dækkets kontaktflade for at reducere jordpakningen.

På pressekonferencen, som afholdes som optakt til Sima-messen, uddeles de internationalt anerkendte Sima innovation Awards, som siden 1931 har været uddelt til landbrugsbranchens mest innovative udstyr, produkter, teknikker og serviceydelser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Paolo Pompei, President Trelleborg Agricultural & Forestry Tires, som modtog den eftertragtede pris, udtalte ved prisoverrækkelsen:

- Det er en fantastisk ære for os at modtage "Sima innovation award"-guldmedaljen. Vi er meget stolte over, at landbrugsbranchen anerkender Trelleborgs mangeårige indsats for at udvikle innovative løsninger.

Piero Mancinelli, R&D Director, Agricultural & Forestry Tires hos Trelleborg Wheel Systems, udtalte:

- I dag anvendes Precision Farming-teknologier til mere end fem procent af de opdyrkede arealer, og andelen forventes at stige til 20 procent inden for det næste årti. Som et resultat heraf er førerløse maskiner og robotter, forbundet med Internet of Things (IoT), hurtigt ved at blive en realitet i det moderne landbrug, og det hjælper landmændene med at producere mere med en mindre indsats.

- Hos Trelleborg har vi arbejdet med landbrugsdækkenes rolle inden for precision farming og IoT, og vi har investeret betydelige mængder af tid og ressourcer til yderligere forbedring af disse innovative teknologier. Det er netop, hvad VIPTM-systemet gør. Det er et smart, Intelligent, selvjusterende, variabelt dæktrykssystem, som kan bestemme og levere det rigtige lufttryk på det rigtige tidspunkt og på det rigtige sted. Akkurat som precision farming-filosofien foreskriver.

Artiklen fortsætter efter annoncen

VIPTM-systemet består af et sæt sensorer, som måler forskellige parametre, herunder last, tryk og temperatur, i samarbejde med en elektronisk centralprocessor, der styrer en kompressor og en ventil for at justere lufttrykket i dækket. VIPTM-systemet er direkte integreret i fælgen.