I 2012 indgik New Holland og norske Orkel et samarbejde om produktion af fastkammer rundballepresser med og uden wrapper. Nu har CNH, som ejer New Holland helt overtaget produktionen af de nordiske rundballepressere og flyttet produktionen til Polen, hvor den øvrige produktion af New Holland rundballepressere foregår.

- Nu er presser-serien blevet mere New Holland-strømlinet, fortæller produktchef for høstmaskiner, Tonny Grønne hos New Holland Danmark og hentyder til flere opdateringer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det glæder både hydraulik- og eldelen, som er blevet New Hollands eget, og nu styres presser også fra New Hollands egen terminal, ligesom det nu er muligt at styre presseren over Isobus.

Serien strækker sig over tre modeller: Roll Baler 125 og 135 med 1,25 og 1,35 meter diameter på ballerne samt Roll Baler 125 Combi, som er en kombipresser med integeret wrapper. Det er netop en Roll Baler 125 Combi, som vil stå udstillet på Agromek 2016.

Bredere pick-up

Pick-up bredden på den nye presse-serie er vokset til 2,3 meter fra den tidligere 2,10 meter pick-up. Den nye pick-up har nu også mulighed for affjedring, og det er muligt at ændre affjedringen i forhold til underlaget og fremkørselshastigheden.

Under pick-uppen er der nu også kommet et drop-floor, hvor det er muligt at fjerne en tilstopning af materiale mellem pick-up og snitter.

Den nye serie har desuden mulighed for binding med både plastik og net, og wrapper- hastigheden er forøget med 35 omdrejninger i minuttet svarende til 20 procent hurtigere sammenlignet med den tidligere serie.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er desuden plads til 10 ekstra folieruller på presseren, foruden de to, som sidder i wrapperen.