Hos Landbrug & Fødevarer glæder de sig over det nye regeringshold, som trekløverregeringen Venstre, Liberal Alliance og de konservative har sat.

Der er genvalg på flere områder, som kommer til at samarbejde med Landbrug & Fødevarer. Og det vækker glæde, at kontunuiteten ikke brydes på en række vigtige områder for landbrug og fødevarebranche.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kontinuitet vigtig

Ifølge Karen Hækkerup har Landbrug & Fødevarer et tæt og produktivt samarbejde med Esben Lunde Larsen, som fortsætter i rollen som miljø- og fødevareminister.

- Jeg er glad for, at vi beholder Esben Lunde Larsen som minister for miljø og landbrug. Vi har et godt samarbejde med ministeren og det ser jeg frem til at fortsætte. Det ville være ærgerligt, hvis der var kommet endnu en udskiftning på den post. I stedet kan vi nu fortsætte arbejdet med at implementere Fødevare- og landbrugspakken og at fortsætte samarbejdet med nye dagsordener, der peger fremad som for eksempel Gastro 2025 og digitalisering, siger administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup.

Fortsat samarbejde

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt er endnu en genganger på det ministerhold, Landbrug & Fødevarer har et tæt samarbejdet med. Og også her er tonerne postive fra Landbrug & Fødevarers administrerende direktør.

- Det er også meget positivt, at vi kan fortsætte samarbejdet med energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt. Afviklingen af PSO-afgiften har ministeren allerede sat sig i spidsen for, og det glæder jeg mig over, at han kan følge til dørs. Jeg tror også på, at arbejdet med at effektivisere forsyningssikkerheden er i trygge hænder hos Lars Christian Lilleholt, siger Karen Hækkerup.

Sikkert nyt valg

En ny samarbejdspartner er der også blevet plads til i den nye regering. Brian Mikkelsen er indtrådt som ny erhvervsminister efter Troels Lund Poulsen. Med sin erfaring og forståelse for erhvervslivet, ser Karen Hækkerup den nye erhvervsminister som en gevinst.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er sikker på, at Brian Mikkelsen med sin erfaring og forståelse for erhvervslivets vilkår bliver en god samarbejdspartner. Det er vigtigt, at vi får sat skub i en lettelse af generationsskifter. Det er et sted, hvor der er stort potentiale i landbruget. Og så har jeg også store forventninger til den nye erhvervsminister, når det kommer til investeringer i små- og mellemstore virksomheder. Det skal gøres lettere, så vi kan få vækst hos vores innovative medlemmer, siger Karen Hækkerup.

Positiv filføjelse

En anden nyudnævt minister som får positive kommenater med fra Landbrug & Fødevarers administerende direktør, er ældreminister Thyra Frank.

- Jeg har i min tid som socialminister haft et fantastisk samarbejde med Thyra Frank, og jeg glæder mig meget til at genoptage det samarbejde. Det er meget interessant med et dedikeret ministerium til de ældre. Landbrug & Fødevarer har jo en stærk dagsorden, når det kommer til ernæring og sund kost til ældre. Derfor glæder jeg mig også meget til, at få lejlighed til at fortælle Thyra Frank om de tanker, vi som organisation gør os. Thyra Frank har jo førstehåndserfaring med at arbejde med ældre og den erfaring er jeg sikker på, kommer de ældre til gode, siger Karen Hækkerup.