Abonnementsartikel

På årets Agromek præsenterer Hoegild både en ekstra lav vertikalblander samt en blandesnegl på 1,5 ton.

På Hoegilds stand til årets Agromek præsenteres en ny vertikalblander, som ifølge producenten ikke er set tidligere. Der er således tale om en vertikalblander, der rummer 28 kubikmeter - men som ikke er højere end tre meter. Det oplyser Hoegild i en pressemeddelelse.

Vertikalblanderen er udviklet for at imødekomme problemer med små porte og læssemaskiner med lav løftehøjde. Hoegild fortæller, at de fleste vertikalblandere med et tilsvarende rumindhold har en højde omkring 3,5 meter. Med den nye Hoegild Feeder VM28 betyder det, at man kan spare op mod en halv meter i højden. Derudover skal vognen være mere stabil i forhold til kørsel i terræn. Det skyldes, at karret er lidt bredere, og dermed øges sporvidden tilsvarende.

De første blandere af den nye model er i øvrigt leveret med udfodring i bagerste hjørner. På den måde er det muligt at holde foderstrengen indenfor samme bredde som ved en vogn med standardhøjde.

Kæmpe snegl

Med sine 1,5 ton i egenvægt og en højde på ikke mindre end 2,60 meter, er der ifølge Hoegild formentlig tale om verdens største blandesnegl, som også vises frem på Agromek. Blandesneglen skal efter nytår monteres i en meget stor vertikalblander, der er solgt til en tysk kunde.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Når sneglen udstilles på Agromek, er det ikke fordi, Hoegild forventer, at der vil være massiv dansk efterspørgsel på så voldsomt grej. Det er derimod for at illustrere bredden i Hoegilds program.

Med et bredt program udvikler og producerer virksomheden blandesnegle i flere størrelser og til næsten alle mærker. Hoegild fremhæver, at en lang række af virksomhedens kunder beretter om store ydelsesstigninger, når de har fået en blandesnegl. Det skyldes ifølge producenten, at sneglene er tilpasset selve blandekarret således, at der skabes bedre og hurtigere aktivitet under blanding.

Hoegild ser mange blandere, hvor sneglene er alt for små i forhold til størrelsen på blandekarret, og resultatet er i mange tilfælde, at foderet står stille og i værste tilfælde danner bro.