Hardis AutoTerrain-system styrer sprøjtebommen med gyroskoper og ultralydssenssorer, og på den måde kan man hæve hastigheden uden at forringe sprøjtekvaliteten.

Hardi har modtaget tre stjerner ved Agromek for nyheden AutoTerrain, der kort fortalt er et system, der automatisk indstiller bommen, så sprøjtningen foregår så effektivt som muligt.

Sprøjten får data fra tre gyroskoper samt fra fem ultralydssensorer, der hele tiden scanner afgrøden eller jorden i marken. Ud fra disse datapunkter vil systemet så automatisk indstille bommen.

Med nyheden oplyser Hardi, at man nu kan arbejde med en hastighed på op til 16 kilometer i timen, uden at frygte for øget afdrift eller nedsat effekt af sprøjtningen.

- Når vi hæver hastigheden uden at forringe tildelingen, kan vi faktisk øge kapaciteten på sprøjten med op mod 100 procent, lyder det fra Peter Dahl, der er salgs- og marketingschef for Hardi i Norden.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Systemet kan leveres på Hardis Twin-bomme, der også fremover kan lave negativt tilt - det vil sige, at sprøjtebommen kan bevæge sig under vandret.

- Det er noget, der særligt er nyttigt, hvis man skal sprøjte i meget kuperede områder, forklarer Peter Dahl.

Twin-bommen fås op til 36 meter i bredden, og som det blev præsenteret på Agritechnica, vil det yderste led på bommen være lavet i aluminium, mens resten af bommen laves i stål.