Abonnementsartikel

JH Staldservice A/S samt selskaberne JH Agro A/S og JH BioEnergi ApS er erklæret konkurs, men forsøges videreført i ét selskab.

JH Staldservice A/S og de to søsterselskaber JH Agro A/S og JH BioEnergi ApS har erklæret sig konkurs, men vil forsøge at komme i gang igen med samme navn og på samme adresse.

Virksomheden har i mange år arbejdet med alt inden for staldindretning og automatisering, men udvidede i 2015 med produktion af gårdbiogasanlæg.

det er blandt andet den økonomiske krise i landbrugserhvervet og bankernes strammere kurs, der angives som forklaring på konkursen.

- Det er med stor ulyst, at vi har måttet acceptere den ovenstående udvikling, og vi vil gerne udtrykke vor store beklagelse over for de kreditorer, som bliver ramt af tab i denne forbindelse,« skriver formand Mogens Christiansen i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det har tirsdag morgen ikke været muligt at træffedirektør Ken Hyldgaard for at få en uddybning af årsagerne til konkursen eller planerne om at fortsætte driften i et nyt selskab.

Men han uddyber over for Dagbladet Holstebro, at det især er de to søsterselskaber, der har skuffet økonomisk og som har trukket moderselskabet med i faldet. Blandt andet har en konkurs i et tysk biogasselskab givet store problemer. Men også forsinkede tilskudspuljer har påvirket og forskudt salget.

De seneste par regnskabsår har overskuddet i JH Staldservice ligget omkring en halv million kroner, men gælden steg fra 2014 til 2015 fra 26,2 millioner kroner til 31,9 millioner kroner, men egenkapitalen angives til 5,7 millioner kroner.

Det er planen at have en løsning klar i løbet af 14 dage, og det er ambitionen at kunne videreføre alle forpligtigelser over for kunderne, idet selskabsdriften fortsættes af kurator i overgangsperioden.