Abonnementsartikel

Hvad laver en ko om natten? Det kan unge landmænd få svar på til et gratis arrangement.

LandboUngdom Region Århus inviterer til et gratis fagligt arrangement, hvor der sættes spot på de nyeste tendenser inden for arbejdet med køer og grise. De unge i landbruget er drevet af videbegær, og deltager meget gerne i faglige arrangementer, som kan gøre dem klogere på deres fagområde svin eller kvæg. De unge har selv fundet temaerne og udvalgt oplægsholderne til Temadagen. Man vælger selv, hvilket af oplæggene, man har lyst til at høre.

Martin Erik Frederiksen 26 år fra Odder har arrangeret oplægget til Temadagen omkring svin under overskriften 'Omsorg for pattegrisen og soen', og han glæder sig til at få ny viden ind i sit arbejdsliv som driftsleder i en svineproduktion.

- Vi har lavet en aften, hvor vi kan få noget faglig viden og dermed blive dygtigere inden for vores arbejdsområde. Samtidig får vi mulighed for at erfaringsudveksle med andre unge i forhold til, hvordan de gør tingene. Jeg har inviteret svinerådgiver Nicolai Greffel, da jeg har mødt ham på min arbejdsplads og derfra ved, at han er virkelig dygtig og god til at forklare tingene, så vi forstår det, fortæller Martin Erik Frederiksen, næstformand i LandboUngdom Region Århus.

Oplægget fra Nicolai Greffel vil handle om dagene op til faring og faringen, den gode kuldudjævning, sygdomssymptomer hos soen og hvordan man forebygger diarré hos pattegrisen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Koens hemmelige liv

De kvæginteresserede unge kan glæde sig til et oplæg fra kvægrådgiver Bruno Due fra Syddansk Kvæg, som vil fortælle om, 'Koens hemmelige liv'.

Det er Rasmus Bugge Johnsen fra Sydøstdjurs LandboUngdom, som har inviteret Bruno Due.

- Bruno Due har lavet nogle ret interessante undersøgelser om koens liv om natten, som vi gerne vil høre mere om. Videoovervågningen i kvægbesætninger har vist uhensigtsmæssig adfærd, og det er en helt ny vinkel på vores arbejde med køerne, og det bliver interessant at blive klogere på, siger Rasmus Bugge Johnsen.

Når LandboUngdom afholder faglige arrangementer, så indgår der også altid et element af socialt samvær, og det bliver også tilfældet ved Temaaftenen den 6. december. Her serveres nemlig gratis stegt flæsk og persillesovs til alle LU-medlemmerne inden oplæggene går i gang.