Abonnementsartikel

Esben Lunde Larsen opfordrer til at løse MRSA-problemerne ved at kigge fremad og ikke sidde med hovedet i Landsarkivet.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har haft cirka otte måneder på en post, der for mange ikke bare virker turbulent, men også har betydet mange samråd i Folketinget og spørgsmål fra folketingsmedlemmerne.

Umiddelbart noget af en uriaspost, men han virker selv meget begejstret for opgaven.

Hvad husker han selv fra de første måneder? Maskinbladet mødte ministeren ved Venstres landsmøde i Herning:

- Vi har genetableret et godt samarbejdsklima i den blå familie med blandt andet en naturpakke, der giver et løft til hele naturen, herunder skovdriften og biodiversiteten. Jeg husker også, at vi har arbejdet målrettet omkring implementeringen af Landbrugspakken, og dertil kommer en række eksportfremstød. Det har været en spændende og meningsfyldt tid, siger Esben Lunde Larsen til Maskinbladet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Fantastisk opfindelse

Han beklager, at oppositionen har set en interesse i at problematisere miljø- og fødevareområdet:

- Det ærgrer mig, fordi oppositionen burde gå ind og tage et medansvar for en lang række af de dagsordener, der er gode for det brede Danmark. Det betyder, at jeg bruger meget tid på at sidde i samråd, men da jeg er valgt til som minister at betjene Folketinget, gør jeg det gerne, siger ministeren, som øvrigt ikke er enig i, at det er et selvpåført problem at samle fødevarer og miljø i samme ministerium:

- Det er tvært imod en fantastisk opfindelse. Der er så mange dagsordener, både nationale og internationale, hvor miljø og fødevarer spiller ind i hinanden. Det gælder eksempelvis cirkulær økonomi, øget genanvendelse, og at fødevarer fremstilles forsvarligt dyrevelfærdsmæssig måde.

Masser af opgaver

Esben Lunde Larsen har dog ikke tænkt sig at ligge på den lade side den kommende tid:

- Landbruget kan se frem til, at vi fortsætter arbejdet for at løfte en model for den målrettede regulering. Det kommer også en husdyrregulering, som netop har været i høring, og de kan forhåbentlig se frem til, at vi udarbejder en ny pesticidstrategi. Der skal også laves et nyt veterinærforlig, så landbruget kan se frem til en lang række dagsordener det kommende år, siger Esben Lunde Larsen.

Se fremad

På det seneste har der været meget fokus på MRSA, en sag Esben Lunde Larsen har overtaget fra sine forgængere:

- Det går fire år tilbage, og jeg forsøger at rydde op i, hvordan det skal håndteres fremadrettet. Nu skal MRSA-forligskredsen samles, og jeg tror, at der er ved at indfinde sig en besindelse hos oppositionen i det forhold, og at de er klar over, at vi bedst løser problemerne ved at kigge fremad og ikke sidde med hovedet i Landsarkivet for de sidste fire-fem år, slutter ministeren.