Abonnementsartikel

Den italienske sprøjteproducent Bargam har netop indviet nyt hovedsæde i Imola.

Bargam har åbnet nyt hovedsæde i den norditalienske by Imola, hvor den tidligere Bargam fabrik også var placeret.

Bgroup har overtaget et eksisterende industrikompleks med omkring 38.000 kvadratmeter under tag. Hertil kommer over 5 hektar udenoms areal til industrielle og logistiske formål foruden testfaciliteter til maskiner. Blandt andet etableres der næste år en testbane til afprøvning af marksprøjter.

De seneste cirka halvandet år er der investeret store beløb i modernisering og indretning af fabrikken. Med investeringen trækkes en del opgaver hjem, som tidligere har været outsourcet. Dette skaber op til 130 nye jobs på fabrikken.

Næste år er planlagt indrettes stort nyt malerafdeling, svejseafdeling og øvrig metal forarbejdning.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Når hele fabriksanlægget er færdigt vil der være investeret over 20 millioner euro i den nye fabrik.

Flere afdelinger

Hovedsædet indeholder også kontorer administration, salg, udvikling, reservedele og support samt møde og træningsfaciliteter.

Den nye fabrik skal foruden produktion af Bargam sprøjter også producere dele og komplette maskiner til Bgroups øvrige produktsortiment.

Bargam er en del af den ekspanderende industrikoncern Bgroup. Gruppen ejes af Luigi Blasi, som grundlagde koncernen i 1989, men familien har produceret landbrugsmaskiner siden 1956.

Bgroup har lagt en ekspansiv strategi med opkøb af flere virksomheder indenfor landbrugsmaskinsektoren og eksporterer til mere end 25 lande, primært i Europa, men også til Rusland, USA, Kina, Australien, Indien, Afrika og Latinamerika.

Just-in-time

Den nye fabrik er indrettet med fem produktionslinjer til montage af sprøjter - én til liftsprøjter og fire til de forskellige modeller af trailersprøjter. I parentes bemærket produceres Bargams selvkørende sprøjter fortsat på en separat fabrik i byen Jesi.

Før produktionslinjerne findes stationer, hvor komponenter samles. Blandt andet er bommene for-monteret før de løftes ind til produktionslinjen.

Alle komponenter er anbragt på hylder langs produktionslinjerne, således at montagen kan foregå smidigt og effektivt, uden at montagearbejderne skal forlade linjen.

Hver linje har sit faste team af medarbejdere, således at de har den fornødne ekspertise til at levere en høj og ensartet kvalitet.

Bredeste program

Bargam har produceret sprøjter i over 40 år og som del af en af Italiens store virksomhedsgrupper, er virksomheden i vækst.

Brdr. Toft - Sprøjtespecialisten har importeret Bargam i over 20 år og har siden solgt tæt ved 1000 sprøjter primært i Danmark, men også i Sverige og Norge. Så der ligger stor erfaring og stabilitet bag produktet.

Bargam tilbyder et meget bredt produktprogram, som dækker hele spektret fra små lift og golf sprøjter op til store selvkørende sprøjter, og har således en sprøjte der matcher ethvert behov.