Abonnementsartikel

Formand for Danske Svineproducenter Henrik Mortensen kalder det en svinestreg, at DR har solgt dokumentaren "Den dag penicillinen ikke virker" til svensk tv.

Den omdiskuterede DR-dokumentar "Den dag penicillinen ikke virker" er blevet solgt til svensk tv.

Det er sket uden at rette op på en række fejl, som DR tidligere er blevet gjort bekendt med. Det mener formand for Danske Svineproducenter Henrik Mortensen er dybt problematisk.

- Nu må der snart være folketingspolitikere, der vågner op og sætter DR's licensberettigelse under den kritiske lup,

Henrik Mortensen, formand for Danske Svineproducenter

- Det er noget svineri. Ikke nok med, at DR kører en hetz mod et helt erhverv for danskernes licenspenge. Men efter, at det er kommet frem på både landbrugsavisen og i DR's eget detektorprogram, at den såkaldte dokumentar var spækfyldt med fejl, så sælger vores såkaldte public-service-kanal alligevel programmet fuldstændig uredigeret til svenskerne.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er altså med åbne øjne, at DR for licenspenge og ved lemfældig omgang med sandheden sætter en skræk i svenskerne og er med til at true Danmarks eksport af svinekød til vores naboland.

- Nu må der snart være folketingspolitikere, der vågner op og sætter DR's licensberettigelse under den kritiske lup, opfordrer Henrik Mortensen.

Formandens oplevelse er, at DR de senere år har udviklet sig til et medie, hvor man uden at blinke plukker danskerne for licenspenge for - ganske ukritisk - at finansiere tilfældige journalisters personlige vendettaer.

Derfor mener Henrik Mortensen, at DR må endnu længere ud på landet, end de i forvejen har bevæget sig, når de siger, at licens er noget, vi giver til hinanden.

- Licenspenge er åbenbart blevet til noget, som DR ukritisk donerer til enkelte personers lemfældige omgang med sandheden, og som sætter overdreven frygt i danskerne. Noget som DR nægter at rette på og endda sælger videre for at sætte en lige så stor og overdreven frygt i vores nabofolk.

- Det kan godt være, at DR for licenspenge ønsker at komme dansk svineproduktion til livs, men det, som de i virkeligheden gør, er at true landets eksportindtægter - til væsentlig ulempe for dem, som betaler licens.

Men ikke nok med, at DR i formandens øjne kører en vendetta på et meget løst grundlag og for skatteydernes penge, så mener han også, at DR bevidst fortier væsentlige oplysninger, som skatteyderne burde få af en public-service-kanal.

- Tag bare Danmap-rapporten, som kom i tirsdags, og som dokumenterede væsentlige udfordringer i den humane sektor i form af stigende problemer med resistens i hospitalsverdenen og et stigende forbrug af antibiotika - endda af de forkerte typer antibiotika. Det undlod DR fuldstændig at nævne. Det er naturligvis ikke public service. Tvært i mod, mener Henrik Mortensen.

- Ja, DR alt sammen noget svineri, fastslår Henrik Mortensen.