Der blæser milde vinde over det europæiske marked for fersk svinekød, hvor stemningen i den seneste uge er blevet mere og mere optimistisk.

- Der er en rigtig fin efterspørgsel i øjeblikket, og vores umiddelbare vurdering er, at det er produktionen af varer til julehandlen, der allerede nu driver markedet. Det er nok en smule tidligere, end det typisk har været, så det bliver interessant at følge udviklingen de kommende uger, siger Søren Tinggaard, underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Meget af aktiviteten kommer fra forarbejdningsindustrien, så salget af forender, bove, brystflæsk og til dels skinker er ganske godt.

- Det mest udfordrede område lige nu er kammene, der fortsat flytter sig trægt i markedet. Det smitter helt naturligt også af på markedet for backs til baconproduktion i Storbritannien, men det er ikke unormalt, da efterspørgslen på kamme normalt først sætter ind, når julefrokostsæsonen skydes i gang, siger Søren Tinggaard.

Til markederne udenfor Europa er der en stabil efterspørgsel fra Japan og et ganske godt salg til Kina, hvor vi nærmer os deadline for leveringer inden det kinesiske nytår.

Det skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

Prisen på svin fra 70-89,9 kg er hermed 10,20 kroner pr. kg og 7,10 kroner pr. kg for søer over 129,9 kg.