Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har sat dyrevelfærd på dagsordnen med sit forslag, som skal sætte emnet på skoleskemaet i de danske folkeskoler.

Det initiativ hilser Danske Svineproducenter velkomment.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har selv rigtigt gode erfaringer med at invitere både børn og voksne forbrugere ud i vores stalde,

Henrik Mortensen, formand for Danske Svineproducenter

- Det er en rigtig god ide, siger formand for Danske Svineproducenter, Henrik Mortensen, om fødevareminister Esben Lund Larsens nye initiativ, hvor han vil sætte dyrevelfærd og dyreetik på skoleskemaet.

- Vi har selv rigtigt gode erfaringer med at invitere både børn og voksne forbrugere ud i vores stalde, siger formanden, som opfordrer til, at det bliver en fast bestanddel af de læreplaner, som kommer til at ligge til grund for ministerens bebudede undervisning.

- Vi har i årevis hjulpet med at henvise skoleklasser til besætninger, der vil åbne stalddørene for børnene, og det vil vi fortsat gerne hjælpe med, siger Henrik Mortensen.

Henrik Mortensen er også glad for, at ministeren sætter handling bag sine ord ved at sætte Fødevarestyrelsens Videncenter for Dyrevelfærd til at udarbejde et nuanceret og fagligt korrekt undervisningsmateriale.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det, er jeg overbevist om, vil sikre, at børnenes læring om dyrevelfærd og -etik kommer til at ske på et solidt fagligt og nuanceret grundlag.

Formanden gør samtidig opmærksom på, at der allerede findes et rigtigt godt undervisningsmateriale for skolebørn, der er udarbejdet af Landbrug & Fødevarers skoletjeneste, og som meget levende og nuanceret fører børnene ind i danske husdyrs liv.

- For de lærere, der ikke kan vente med at komme i gang, inden ministeriets materiale ligger klar, så er det - sammen med et besøg i en besætning - et rigtigt godt undervisningsmateriale, der kan fås til billige penge eller endda downloades gratis på skole.lf.dk, fortæller Henrik Mortensen.