Når folkeskolerne slår dørene op til et nyt skoleår i sensommeren 2017, kan der meget vel være nye temaer på skoleskemaerne. Hvis det står til miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen skal fremtidens forbrugere nemlig allerede i folkeskolen blive undervist i dyrevelfærd og dyreetik.

På Videncenter for Dyrevelfærds årlige konference i dag lancerede miljø- og fødevareministeren et nyt initiativ om at udvikle undervisningsmateriale til folkeskolens elever.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Danske børn skal så tidligt som muligt have indsigt i, hvilke vilkår der er grundlaget for den flæskesteg, de sætter tænderne i, eller den skolemælk, de drikker.

Esben Lunde Larsen, miljø- og fødevareminister

- Danske børn skal så tidligt som muligt have indsigt i, hvilke vilkår der er grundlaget for den flæskesteg, de sætter tænderne i, eller den skolemælk, de drikker. Som fremtidens forbrugere er de nøglen til, at det også fremover kan betale sig at behandle vores dyr ordentligt. Derfor vil jeg i det kommende år sætte særligt fokus på at formidle viden om dyrevelfærd til vores folkeskoleelever, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Miljø- og fødevareministeren har bedt Fødevarestyrelsens Videnscenter for Dyrevelfærd om at gå sammen med de relevante samarbejdsparter om at skabe engagerende og oplysende undervisningsmateriale om dyrevelfærd til eleverne i 4. til 9. klasse. I lande som Østrig og Finland er dyrevelfærd allerede sat på skoleskemaet.

- For mig at se giver dyrevelfærd mening både for moralen, for økonomien og for kvaliteten af vores mad. Samtidig har vi en moralsk forpligtigelse til at gøre, hvad vi kan, for at vores dyr har gode betingelser og for at højne børns viden om dyrevelfærd, så de bl.a. kan træffe fornuftige forbrugervalg i supermarkedet, siger Esben Lunde Larsen.