Normalt plejer tyverier at blive opklaret af politiet. Men en lørdag i oktober kunne traktor og maskinmekaniker Allan Klitgaard Jensen sammen med naboen Sabina Emiliah Dalgaard skrive en ny ting på cv'et. Natten til lørdag fik de nemlig samlet fået stjålet to biler, to trailere og en minigraver.

- Alt var som normalt fredag aften, men da vi vågnede lørdag morgen var det hele stjålet. Jeg taler hurtigt med Allan, og sammen med vores familier kører vi hurtigt afsted for at lede efter vores ting, forklarer Sabina Emiliah Dalgaard om dagen den 15. oktober.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har stor fokus på, at vores produkter skal hjælpe vores kunder. Og at Allan og Sabina fandt deres ting med hjælp fra vores døgnservice er et bevis for, at en digital kørebog løser flere ting end blot at sørge for dokumentationen overfor Skat,

Pam Singh, administrerende direktør Abax

Hurtigt kommer Allan Klitgaard Jensen dog i tanke om, at hans stjålne bil - en firmabil han bruger i sit erhverv, hvor han servicerer traktorer og maskiner - måske kunne være behjælpelig. I den er installeret en elektronisk kørebog til at registrere hans erhvervskørsel til dokumentation overfor Skat. Og den tracker bilens færden.

- Derfor ringer jeg straks til mit kørebogsfirma Abax, der rigtig nok kan hjælpe mig med en oversigt over nogle punkter, hvor bilen har været. 25 kilometer fra vores bopæl finder vi min firmabil, og fortsætter til de andre punkter, vi kan se, den har været. På Havnelinjen i Frederiksværk finder vi så Sabinas bil, begge vores trailere og minigraveren, fortæller Allan Klitgaard Jensen.

Dokumentation til politiet

Biler, trailere og minigraver var intakt, men gerningsmændene var ikke til at finde. Men nu hvor kørebogen i firmabilen kan bruges som dokumentation, har Politiet bedt om at modtage oversigten over, hvor tyvene har været med tyvekosterne.

- Da vi kunne påpege, hvor bilerne havde været, efter de blev stjålet, og et nøjagtigt tidsforløb, blev Politiet interesseret i at se de data og mit kørebogssystem. Vi fandt ad den vej også ud af, at tyvene havde været på en tankstation i Frederiksværk flere gang efter tyveriet, så det kan måske bruges til at opklare sagen, siger Allan Klitgaard Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hos transportteknologi-virksomheden Abax, der står bag Allan Klitgaard Jensens kørebog, er de glade for, at de kunne hjælpe i jagten på de stjålne ting.

- Vi har stor fokus på, at vores produkter skal hjælpe vores kunder. Og at Allan og Sabina fandt deres ting med hjælp fra vores døgnservice er et bevis for, at en digital kørebog løser flere ting end blot at sørge for dokumentationen overfor Skat, siger Pam Singh, adm. direktør i Abax Danmark.

De to naboer har efter en travl lørdag fået deres ting tilbage, og kørebogen er nu også blevet installeret på Sabina Emiliah Dalgaards ting, så de fremadrettet er sikret mod et lignende tyveri.

- Lige pludselig fik kørebogen en stor betydning på en anden måde, end jeg regnede med, fortæller en glad Allan Klitgaard Jensen.