- Vi har op mod 4.000 landmænd, som har passeret 60 år, og derfor går og drømmer om, at de inden for en overskuelig årrække skal sælge deres virksomhed til en fornuftig pris og nyde deres otium. Samtidig har vi en stor gruppe unge ambitiøse landmænd, som drømmer om at blive selvstændige og selvfølgelig så billigt som muligt. De to grupper, med samme mål, vil vi gerne bringe sammen og informere dem om, hvordan de kan hjælpe hinanden til at få deres drømme til at lykkes, siger Nikolaj Bjerrum, formand for LandboUngdom MidtVest.

Derfor har LandboUngdom MidtVest og Familie Landbruget Vest-Jylland arrangeret en temaaften med fokus på generationsskifte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sorte tal på

Under overskriften 'Ejerskifte med sorte tal på bundlinjen' vil en række oplægsholdere forsøge at klarlægge mulighederne for at gennemføre et solidt ejerskifte. Formand for Landbrug & Fødevarer Martin Merrild vil åbne aftenen med sit bud på, hvordan fremtidens ejerskifter kan se ud i forhold til, hvordan den sælgende generation kommer bedst ud af erhvervet og samtidig sikre, at de unge kommer godt i gang.

I løbet af aftenen vil to landmænd dele deres erfaringer. Det er Per Bundgaard, som har startet et Share Milker projekt sammen med to unge landmænd, og senere vil Jens Peter Mølleskov fra Videbæk fortælle sin historie om, hvordan han har overtaget en kvæggård i 2015. Han overtog den efter at have mødt den tidligere ejer Egon Andersen til et arrangement lavet af LandboUngdom og Familie Landbruget Vest-Jylland, hvor købere og sælgere blev sat i stævne.

- Finansiering er selvfølgelig et nøglepunkt, og derfor har vi inviteret Michael Haahr fra Jyske Bank, som vil forklare hvilke finansieringsmuligheder, der findes. Og jeg ved, at de unge er meget interesseret i at høre hans svar på, hvorfor det er så svært at finansiere de mellemstore landbrug, der ikke er konkursramte, men har en salgsmoden landmand, som laver fine tal på bundlinjen? Og om han kan se en ide i at få speedet op i at få de gårde gjort salgsklare, og få dem matchet med unge købere?, siger Lone Andersen, formand for Familielandbruget Vest-Jylland.

Christian Primdahl driftsøkonom i Sagro vil slutte aftenen af med at give sine råd til både unge og ældre i forhold til et ejerskifte.