På Agromek 2016 viser Jens Lübeck Agro og Unia flere nyheder frem for det danske marked. Et af de større nyheder er en Fenix 3000 bugseret såsæt med arbejdsbredder fra fire til seks meter.

Såsættet består af en hydraulisk lamelplante forrest, to rækker disc med diameter på 46 centimeter med vedligeholdesfrie lejer, som også kendes fra Unia Ares discharverne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Herefter pakkes jorden i midten med fire store hjul i dimissionerne 500/45 x 22,5. Hjulene benyttes også under transport og med en diameter på 1.050 millimeter i offset-montering sikrer det ifølge Unia en god pakning samt skånsom transport i forageret.

Disc-sektionen har stor afstand på 85 centimeter mellem hver sektion, som ifølge Unica sikre at maskinen også kan arbejde i store mængder materiale.

Såskær med tallerkenerne i V-form og 'easy-set' dybdehjul, hvor sådybden kan indstilles. såtanken indeholder 3.000 liter og udsåning foregår elektrionisk.

Vario Plus 3 er en ny seks furet vendeplov med længere muldplader som ifølge Unia udmærker sig ved lavere trækkraftbehov og furebund med plads til brede dæk.

- Vi har kørt med muldpladen i efteråret 2016, og er begejstret for muldpladens arbejde og især dens evne til at vende jorden og dække planteresterne, fortæller Jens Peter Lübeck.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sprøjte på 36 meter

Europa XL trailersprøjter med tankindhold fra 3.000 til 6.5000 liter og bombredder fra 20 til 36 meter er også med i produktprogrammet fra Unia.

Den danske importør fremhæver XLbommen, som folder tre gange og derfor er meget kompakt og har et lavt tyngdepunkt i sammenklappet stand. Bommen er ophængt i et parallelogram med hydraulisk dæmpning. Bommen er opbygget i en gittermast konstruktion

Discnedfælder

den velkendte Ares XL disc-harve kan leveres med en gyllefordeler og dermed bruges efter gyllevognen. Både i den seks samt den 7,5 meter version.

Gylledyserne er monteret på indersiden af den forreste tallerkenrække så gyllen placeres direkte i rillen og dækkes af den bagerste discrække. Disc størrelsen er 56 centimeter i diameter, og ifølge den danske importør kan de derfor klare meget plantemateriale.

Stor koncern

Unia-koncernen har en 130 årig historie og består af fem fabrikker i Polen. 1.350 medarbejdere producerer hvert år cirka 25.000 redskaber og hører til blandt de største europæiske producenter.