Med 32 ton halm i timen, kom der virkelig halm igennem New Holland BigBaler 1290Plus-presseren, da New Holland Agriculture i høsten 2017 ville finde ud af, hvor meget halm man egentligt kan presse med den nye bigballepresser.

Det hele foregik i Frankrig og resultatet blev 1.245 baller på 17 timer med en gennemsnitsvægt på 434 kg, 32 ton halm i timen og et brændstofforbrug på 0,89 liter pr ton halm.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fordelt over to dage

Udfordringen strakte sig over to dage: den 26. og 27. juli 2016 på gården La Duranderie hos New Holland-kunden Landais, der bor i Nalliers, i Pays de la Loire i det vestlige Frankrig. De marker, der blev presset, var tilsået med durumhvede i sorterne Miradoux, Sculptur og Anvergur. De to dages aktiviteter blev overvåget af den førende certificeringsvirksomhed SGS Agriculture, Food & Life, der stod for certificeringen af resultaterne.

Den nye BigBaler 1270 blev trukket af New Holland T7.315 Heavy Duty.

115 hektar på to dage

Den første dag arbejdede BigBaler og T7HD i solrige forhold med temperaturer mellem 19 og 27 grader, og her blev tre marker med et samlet areal på 84 hektar presset. Den anden dag var temperaturerne de samme, vejrforholdene var skiftende, og da der var blevet bearbejdet 31 hektar, blev det besluttet at stoppe, da der faldt en let regn, og ballernes fugtighed steg til over 14 procent. BigBaler og T7 pressede 115 hektar på 17 timer i løbet af 2 dage.

Ny teknologi i marken

New Holland benyttede blandt andet IntelliCruiseTM-teknologien. IntelliCruise styrer traktorens hastighed i forhold til afgrødemængden. Systemet sikrer, at afgrøden føres ind i presseren ved en ensartet hastighed, hvilket, ifølge New Holland, øger produktiviteten og sænker brændstofforbruget, idet traktorens hastighed automatisk justeres, således at presseren hele tiden arbejder med den mest optimale hastighed. Der blev opnået en gennemsnitlig kapacitet på 32 ton i timen, hvilket viser, hvor meget BigBaler'en kan klare med IntelliCruise?-systemet.

Ved slutningen af de to dage havde BigBaler'en i alt presset imponerende 1.254 baller, som alle have en ensartet balleform, en gennemsnitsvægt på 434 kg og en gennemsnitlig længde på 2,37 meter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De ydelsesdata, der blev registreret i PLM Connect-telematiksystemet, viser, at traktoren og presseren i alt anvendte 481,7 liter brændstof, hvilket giver et gennemsnitligt brændstofforbrug på 0,89 liter pr ton presset halm, hvilket svarer til 0,38 liter pr. balle.

Ingen stop

BigBaler'en viste sig fantastisk driftssikker. Intet knækket garn, ingen tilstopninger, ingen manglende bindinger eller brud på sikringsbolte betød, at ballepresningen fortsatte uden stop i de to dage.

Dette resultat under virkelige betingelser med skiftende vejr og tør afgrøde var muligt takket være det lange ballekammer og de forbedringer, der er en del af Plus-pakken.

Landais, der gennemsnitligt presser mere end 3.000 baller på sin bedrift og over 4.000 baller som maskinstation for andre, var godt tilfreds med BigBalerens præstation:

- Denne ballepressers effektivitet er utrolig. Den har presset flere baller på den samme tid og med halvt så meget brændstof, som jeg kan klare i de samme marker med den samme afgrøde. Og kvaliteten af den enkelte balle ser fornuftigt ud.