Abonnementsartikel

Den bugserede Claydon Hybred T, som kan leveres med arbejdsbredder på fire, seks og otte meter, får dansk messepremiere på Agromek 2016.

Med lanceringen af den bugserede Hybred T tilbyder Claydon ikke blot såteknik til de helt store arealer, men også en såmaskine som langt hen ad vejen kan udstyres efter kundens ønske.

- Hybred T er som standard med todelt tank, der kan anvendes til udsæd og gødning, eller udelukkende til såsæd, når der ikke placeres gødning. Hybred T kan monteres med tre forskelige placeringssystemer til gødning, så gødningen kan placeres optimalt i forhold til afgrøde og jordbundsforhold, siger Steen Olesen, fra den danske importør Rimmerhus Maskinforretning A/S.

Clydon Hybred T kan monteres med forskelige jordbearbejdningsredskaber, og der kan også monteres pakkehjul foran på såmaskinen. Bag på såmaskine tilbyder Claydon en bred vifte af pakkehjul og strigler, som er designet til optimal dækning af udsæden, og til at give kerneren maksimal jordkontakt i forskelige jordtyper.

Spaderulleharve til svær jord

I sit strip till koncept anvender Claydon normalt en kraftig halmstrigle til at fordele halmen, og starte fremspiringen af spildfrø straks efter høst. Som supplement til striglen viser Claydon spaderulleharven, TerraStar, som er udviklet til at etablere falsk såbed på lerholdigt og tørt jord, hvor halmstriglen har problemer med at flytte nok jord, til at skabe den fornødne kontakt imellem jord og spildfrø. Harven er 6,5 meter bred og kræver en traktor på cirka 150 hestekræfter.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce