Socialdemokratiets miljø- og fødevareordfører Simon Kollerup var til stede, da erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen fremlagde regeringens plan for Dansk Landbrugskapital. Du kan læse mere om Dansk Landbrugskapital her.

Simon Kollerup glæder sig over, at Dansk Landbrugskapital nu bliver til virkelighed:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg synes, at det er positivt, at regeringen nu gennemfører den socialdemokratiske politik og etablerer Dansk Landbrugskapital, siger Simon Kollerup og henviser til, at ideen til Dansk Landbrugskapital blev født under den tidligere regering.

Selvom Simon Kollerup er tilfreds med, at Dansk Landbrugskapital nu bliver rullet ud, er der dog ikke udelukkende fryd og glade dag:

- Jeg er skuffet over, at det har taget så lang tid, og jeg havde gerne set, at man havde fundet de to milliarder kroner, som vi oprindeligt ønskede til projektet. Vi har ventet i halvandet år, hvor projektet har været sat på pause og skudt til hjørne. Det har været en langsommelig proces, siger Simon Kollerup.

Stå mod blæsevejr

Den socialdemokratiske ordfører håber, at pengeposen på én milliard kroner kan være med til at stabilisere landbruget.

- Nu skal pengene have lov at komme ud og virke i ro og orden. Det skal være til gavn for landbruget og de arbejdspladser, som landbruget fører med sig. Jeg håber, at Dansk Landbrugskapital kan betyde, at vi får konsolideret landbrugssektoren, så den står stærkere overfor eventuelle kriser og blæsevejr såsom den nuværende russiske embargo, siger Simon Kollerup, der påpeger, at der ikke bliver ændret ved Dansk Landbrugskapital, hvis Socialdemokratiet kommer i regering:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Regeringen kunne have lavet en mere stabil situation for landbruget ved at lave en bred landbrugsaftale, og ikke love sig selv væk til Bæredygtigt Landbrug og Liberal Alliance, som de gjorde. Grundlæggende er det vigtigt for landbruget at vide, at man i Socialdemokratiet har en allieret, når det gælder om at skabe stabile og gode rammevilkår for erhvervet, siger Simon Kollerup.